SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arama Kurtarma Tatbikatı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki arama kurtarma ekiplerinin Darende ilçesinde düzenledikleri ve iki gün süren tatbikatın başarılı geçtiği bildirildi.

Hidayet Arama Kurtarma Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Mustafa Ertan, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, "Malatya ilinde faaliyet gösteren arama kurtarma derneklerinden, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR), İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE), Hidayet Arama Kurtarma Ekibi (HİDAKUD), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Malatya Şubesi (TRAC), Meşale Arama Kurtarma Ekibi (MAKUT) ile Darende ilçesinde faaliyet gösteren ve ev sahipliğini üstlenen Darende Arama Kurtarma Ekibi (DAKUT) ile Darende Rafting Dağcılık ve Doğa Sporları (DRAFT) ekiplerinin katılımı ile Darende ilçesinde iki gün süren eğitimler yaptı. Kamp alanına gidilmeden önce bütün ekipler Kaymakamlık ile belediyeyi de ziyaret etti.

Yaklaşık 60 kişilik ekibin karşılanması, kamp alanına götürülmesi ve rafting heyecanı yaşatan ev sahibi ekibi DAKUT ile DRAFT'a en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlikle, deprem öncesi, deprem esnasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve haberleşme, medikal arama kurtarma, araçla ulaşımın olmadığı yerlere ulaşımda yardımcı olan rafting ekibi gibi farklı görevleri olan ekiplerin koordineli çalışması esas alınması yönünden çok başarılı geçtiği bildirildi.

Kamp alanında yakılan ateş etrafında gece yarılarına kadar tüm ekiplerin kaynaşmaları ve başlarından geçen ilginç olayları paylaşarak sohbet edip, aynı zamanda bilgi paylaşımı yapıldı ve yine deprem öncesi ve deprem sonrası yapılacaklarla ilgili konferans verildi.

Kamp bölgesinde doğa şartlarında gece ve gündüz hava sıcaklığı farklılığı, kamp alanının kullanımı, çadırların konumlanması, araçlarla gidilmeyen kanyonda; kişisel malzemelerin sırtta taşınarak mukavemet ve dayanıklılık açısından ayrıca değerlendirilerek ele alınması gerekenlerdi.

HİDAKUD Başkanı Mustafa Ertan, "Darende ilçemizde yapılan tatbikatın katılımcılar için iyi geçtiğini ve bu yapılan tatbikatların sık sık yapılmasından yarar olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir çalışmayla böyle önemli tatbikatların yapılacağını ve buna benzer çalışmalarımızın da derneğimiz adına yapılacakdır.
Derneğimiz tarafından kendi ekibimize daha da bilgi sahibi olmaları için çalışmalarımız devam edecektir. Derneğimizin üyeleri bir deprem anında neler yapacaklarını en iyi bir şekilde bilgi sahibi olmaları içinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız