SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aramıza Hoş Geldiniz'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’nın ardından İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çeşitli branşlarda eğitime başlayan yaklaşık 40 dolayındaki asistana yönelik olarak iki gün süreli uyum kursu düzenlendi.

Cumartesi günü sona erecek olan kursun açılışı Turgut Özal Tıp Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kursun açılış programına rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, dekan yardımcıları ile yeni asistanlar katıldılar.

Açılışta konuşan rektör Çelik, üniversitede ilk kez böyle bir kurs düzenlendiğini, bu tür programların önemli olduğunu ve belli aralıklarla devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi. Dünyanın hızla değiştiğini ve yenilendiğini belirten Prof.Dr. Çelik, bu hıza ayak uydurmanın, dar kalıplardan sıyrılıp dünyayı daha iyi çözümleyip çok çalışmayla olacağını kaydetti.

Rektör; Türkiye’deki diğer tıp fakültelerine kıyasla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin çok daha iyi ve çağdaş olanaklara sahip olduğunu, özellikle modern bir donanıma sahip olan Turgut Özal Tıp Merkezi gibi bir kurumun sunduğu olanaklardan sonuna kadar yararlanılması gerektiğini, yeni asistanlara üniversite yönetimi olarak daha da iyi olanaklar sunulacağını bildirdi.

Yapılan çalışmaların yakın zamanda meyvesini vereceğini, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de öğretime açılacağını ve böylelikle İnönü Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile çağdaş ve teknolojik bir sağlık kompleksine dönüşeceğini belirten rektör Çelik, yeni asistanlara başarılar diledi.

Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. Özdemir de, göreve geldikleri günden beri sürekli olarak ilklere imza attıklarını bildirdi. Eğitim kalitesi ve hasta hizmetlerinde ciddi gelişmelerin olduğunu belirten Prof.Dr. Özdemir, hedeflerinin içinde bölgenin bir numaralı hastanesi konumunda olmanın da bulunduğunu belirtti.

Organ nakillerine ağırlık vererek; karaciğer, böbrek ve kornea nakillerinin yanı sıra kalp naklinin de çok kısa zaman içerisinde yapılacağını belirten Özdemir, asistanlardan hedefi büyük olan bir kurumda çalıştıklarını asla unutmamalarını, kendilerini daima geliştirecek ve ileriye götürecek şekilde eğitmeleri tavsiyesinde bulundu ve sözlerini “Ekibimize hoş geldiniz” diyerek tamamladı.

9-10 Ocak tarihlerini kapsayan uyum kursunda iki gün boyunca asistanlara; Tıp Fakültesi yönetimi ile tanışma, hastane işleyişi ile ilgili bilgiler, asistanlar ile ilgili mevzuatlar, hasta doktor ilişkileri ve başarılı hekim olabilme koşulları anlatılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız