SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayalileri Aramızda Barındırmayalım"

0
Güncellendi - 2016-01-01 00:30:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Özgül, kentte, odaya kayıtlı emlakçıdan çok hayali olarak merdiven altı emlakçılık yapan kişilerin bulunduğunu söyledi.

Özgül, merdiven altı emlakçılık yapanların sektöre, alım-satım yapan vatandaşlara ve ülke ekonomisine zarar verdiklerini belirtti. Özgül, “Son günlerde Malatya da merdiven altı çantacı seyyar emlakçıların yaygınlaştığını görülmektedir. Bu insanların mesleğimizle alakası olmadığı halde mesleğimiz olan emlakçılık mesleğini icra ettikleri anlaşılmaktadır. Çünkü son günlerde odamıza gelen şikayetlerde anlaşılacağı gibi bu kişiler dolandırıcılık yapmaktadırlar, vatandaşlarımızın bu merdiven altında çalışan çantacı seyyar emlakçılara itibar etmemeleri, mekanı olmayan, oda kaydı, maliye kaydı olmayan bu insanları aramızda barındırmayalım. Çünkü bu insanlar vatandaşlarımız mağdur etmektedirler. Bu seyyar çalışan emlakçılarla hep birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir, özellikle ilgili kamu kurumları, vergi dairesi ve belediyelerimizin bu insanlarla mücadelemizde bizlere yardımcı olmaları gerekmektedir. Ancak ne yazık ki bugüne kadar herhangi bir kurum bu konuda bize yardımcı olamamıştır, il ve ilçe belediyelerimiz iş yeri ruhsatlandırılmasında çok yetersiz kalmaktadır, adam kayırmacılığı yapılmaktadır, kaçak çalışanları bildirmemize rağmen herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Başıboşluk almış gitmektedir, bu başıboş çalışan kişilerin yaptıkları hatalar ne yazık ki dürüst çalışan emlakçıların prestijini sarsmaktadır. Bu insanların yaptıkları hataları dürüst çalışan esnafından ayrılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu kaçak çalışan vergi kaydı ve oda kaydı olmayan emlakçılara itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız