SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aramızdaki Fark Büyük..'

A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Çerçi, yapılan anketlerde en yakın takipçilerle aralarında büyük fark olduğunu öne sürdü.

Çerçi'nin seçim çalışmalarıyla ilgili bülten şöyle:

"Yaklaşan yerel seçimlere sayılı günler kala Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi’nin seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mahalle toplantıları büyük bir hızla devam ediyor.

Her gidilen toplantıda Mahalle halkı tarafından büyük kalabalıkla karşılanan Çerçi’ye vatandaşların büyük başkan söylemleri yanında havai fişek gösterisi eşliğinde karşılamaları dikkatlerden kaçmıyor.

Toplantılarda yoğun ilgiyle karşılanıp dikkatle dinlenen Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi beraberinde Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, Meclis Üyeleri ve Mahalle Sakinleri ile birlikte Fırat ve Zafer Mahallesi sakinleriyle bir araya geldiler.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk Fırat ve Zafer Mahallerinde Mahalle sakinlerine yaptığı açılış konuşmasında Malatya’yı yönetecek Başkanı seçerken Yönetilen değil yöneten Başkan için mutlaka oylarınızı hak eden kişiye vermeleri gerektiğini belirterek Malatya’yı 5 yıl yönetecek Belediye Başkanını seçeceksiniz. Bu seçim yerel seçim. Genel seçim değil. ” dedi. Asiltürk ayrıca “ Sandık başına gittiğinizde deneyimi olan, Halkın içerisinde olan, Projelere önem veren, Eşit ve adaletli olan adaya vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerimi sizlerinde paylaştığından eminim. Sayın Çerçi Malatya halkına geçmiş dönemde çok iyi hizmet veren, hizmeti getirirken de herkese eşit ve adil olan bir yönetim anlayışıyla sizlere 5 yıl başkanlık yaptı. Sayın Çerçi yine aynı Çerçi yalnız bir farkla deneyim ve tecrübelerini artırarak sizlerin karşısında.

Belediye Makamı acemi yetiştirme makamı değildir. Deneyim ve tecrübe ister. Bu nedenle halkımızın tekrar Sayın Çerçi’ye güveneceğini biliyoruz. 5 yılda 15 yıla denk hizmet eden Sayın Çerçi yeni dönemde de projeleri sayesinde Malatya’nın sorunlarını çözecektir.

Diyorlar ki siz İktidar partisi Belediye Başkan Adayını seçmezseniz Malatya’ya hizmetler gelmeyecek diye dedikodu çıkarmaya başladılar. Malatya’da bu dedikoduyu çıkardılar ve siz kıymetli hemşehrilerimiz sakın bu dedikodulara inanmayın. Bu dedikoduları çıkaranlara soruyorum peki sizler iktidar partisindesiniz Malatya niçin ne yaptınız? Malatya için bir çivi bile çakmadınız. Bir etrafınıza bakın. Malatya’da Bölge Müdürlüğü bırakmadınız. Bölge Müdürlükleri Malatya’dayken binlerce insan burada çalışıyordu. Çalışanlar Malatya ekonomisine ne kadar katkısı olduğunu biliyor musunuz? Kentsel dönüşüm dediniz 2 yıldır halkı perişan ettiniz. 2 yılda çözemediğinizi 1 ayda mı çözeceksiniz? Halkı kandırmayı bırakın. Halkımız cevabı sizlere sandıkta verecektir.”

Saadet Partisi Malatya Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ise “ Hep beraber seçime doğru yürüyoruz. 29 Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı. Malatya insanına yakışan olgunlukta erdemlikte sağduyulu olarak seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Malatya’mız için hangisi hayırlıysa o tecelli etsin dün söyledik bugünde söyleriz yarında söyleriz kime tecelli etmişse kim hangi tarihe nereye gelecekse yazılmıştır. Bir telaş etmeye bu telaşla beraber insanlarımızı hak etmediği bir duruma düşürmeye seviyeyi düşürmeye hiç gerek yok.

Biz halkımızı öyle seviyoruz ki bu vazifeyi verseler de başımızın üstünde yerleri var. Vermeseler de başımızın üstünde yerleri var. Malatya hepimizin. Malatya halkına hizmet etmek için yola çıktık.

En yakın takipçimiz aramızda yapılan anketlerde yine büyük bir fark var. Rakiplerimizde anketlerin büyük bir sıkıntı var. O sıkıntı bu kardeşinize duyduğunuz güven itimat ve teveccühten dolayı rahatsızlık duyan bazı kesim seçimde seviyeyi düşürüp çamur atma girişimine girdiler. İftira kampanyasına girdiler seviyeyi düşürmeye başladılar.

Durup dururken bir insan niye çamur atmaya ihtiyaç duyar? Kazanmayla alakalı bir dertleri yoksa niçin iftira kampanyalarına ihtiyaç duysunlar. Yaptıkları hareket bunların bir zaaf içerisinde olduklarının delilleridir. Biz rakiplerimizi diyiyoruz ki bu mübarek vazifeyi yüklenmek için yola çıktıysak hep beraber meşru vasıtalar ile yürüyelim meşru sözlerle yürüyelim meşru davranışlarla propaganda süreciyle yürüyelim ama bunu gayri meşruya çevirirseniz hem kendinize yazık edersiniz hem de seçim seviyesini aşağı düşürürsünüz.

Bizler Malatya’mıza hizmet etmek için yola çıktık. Sizlerde bize bakın seçim seviyesini düşürmeyin. İftira kampanyasını bırakın. Yoksa elinize böylelikle bir şey geçmez. Yüce mevlam bu görevi kime yazdıysa zaten o bu göreve gelecektir. Rabbimin yazdığına kim mani olacaktır. Yazılmadıysa zaten olmaz.

Fırat Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşümde buradaki hemşehrilerimiz mağdur edilmiştir. Mağdur olan hemşerilerimizin sorunlarını bizler göreve gelir gelmez İnşallah çözeceğiz. Mağdur olan kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacağız. Dişinden tırnağından artırarak birikimlerini evleri için harcayan vatandaşlarımızı nasıl mağdur edip Kentsel dönüşümü uygularlar.

İnsan odaklı çalışmalarla halkımızın sorunlarını çözüp mağduriyetlikleri gidereceğiz. Bakınızın ki bu insanlarımızı bile kendi yerlerinde rahat bırakmıyorlar. Mağdur edilen insanlarımızı sokaklara dökenler bunlar değilmiy di? Şimdi de çıkmışlar seçim yatırımı yaparak biz sizleri mağdur ettik ve bu mağduriyeti düzelteceğiz diye vatandaşlarımızın sırtından siyaset yapıyorlar. Sizler vatandaşı mağdur edeceksiniz ve şimdi çıkacaksınız ortaya biz bu yanlışı yaptık ve bu yapılan yanlışı düzelteceğiz diye vatandaşları kandıracaksınız. Sizlerin yaptığınız bu yanlışları vatandaşlarımız görmüştür. Kendi yerlerinde mağdur ettiniz. Vatandaşlarımız bunları unutmamıştır. Zamanı gelince gerektiğini yapacaklardır. Madem elinde imkân vardı neden sorunlarını çözmediniz? Seçime gelince mi aklınız başınıza geldi.

Biz Malatyalı hemşerilerimize hizmet için geliyoruz. Bizler bir dönem sizlerin teveccühüyle Belediye Başkanlığını yaptık.

Bakın siyaseti çirkinleştirenler işte iftira atmaya başladılar bile. Bunun olacağı bilgisi bize zaten 15 gün önceden söylenmişti. Ama bizler bunların seviyesine inmeyeceğimizin sözünü verdik ve veriyoruz. Yapılan iftiralarda kendilerinin bittiğinin göstergesidir.

Bizler hizmet için yola çıktık. Allah’ın izniyle ve hemşehrilerimin desteğiyle göreve geleceğiz. Biz onlar gibi hiç kimseye iftira atmayacağız. Bizim yolumuz doğrudur ve bizlerin onlar gibi bir sıkıntımız yoktur. Yapılanları en iyi gören yine halkımızdır. Halkımız cevabını 29 Martta sandıkta vereceklerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız