SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arap Birliği Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap ülkelerinin Libya'nın uçuşa kapalı bölge ilan edilmesi çağrısı yaptığı sırada Batılı güçlerin sivilleri vuracağı bir operasyon düzenlemesini istemediklerini söyledi.

Mısır'ın resmi haber ajansının bildirdiğine göre Musa, askeri operasyonun Arap Birliği'nin verdiği desteğin dışında olduğunu belirterek, "Yaşananlar hava sahasını kapatma hedeflerinden farklıdır" dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri, istediklerinin sivillerin korunması olduğunun ve sivillerin bombalanmasını istemediklerinin altını çizdi.

Musa, Arap Birliği'ni olağanüstü toplantıya çağırdığını da belirtti.

Bugün yapılan ilk resmi açıklamada ABD ve Avrupa ülkelerinin dün geceden boyunca sürdürdükleri operasyonlar sonucu aralarında siviller de bulunan 48 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Daha sonra yapılan açıklamalarda ölü sayısının 64'e çıktığı ifade edildi.

İNGİLTERE: YARINDAN İTİBAREN ARAPLARIN KATILIMINI BEKLİYORUZ

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox ise bugün yaptığı açıklamada birkaç gün içinde Arap ülkelerinden operasyona katılım beklediklerini söyledi.

Fox, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Umuyorum bugün sonu itibarıyla Arap ülkelerinin katılımını ve bölgeye varlıklarını göndermeye başladığını göreceğiz" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen da Katar'a ait savaş uçaklarının Libya yakınlarına doğru ilerlediğini söyledi. Mullen diğer Arap ülkelerinde Kaddafi'ye karşı oluşturulan koalisyona bağlılık gösterdiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız