SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Bağbozumu'na Bakan Rengi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bu yıl 20'incisi düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımıyla yapıldı. Bakan, Arapgir'deki bir temel atma töreninde kurdelayı görünce, "Yeni adet mi?" diye sordu. Bakan, Malatya'ya Kültür Merkezi sözü de verdi.

BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ..
Arapgir ilçe merkezinde belediye binası önünde yapılan 20. Bağbozumu Şenliklerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Adalet Bakanlığı İstatistik Genel müdürü Abuzer Turan, ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldılar.

Arapgir belediye Başkanı Halit Konukçu, bağbozumu şenliklerinin yöre sorunlarını gündeme getirilmesinde önemli bir etkinlik olduğunu söylerken ilçe kaymakamı Murat Duru ise , üzümün yöreye ekonomik anlamda katkısını büyük olduğunu ve ilçede 790 hektarlık alana 13 çeşit üzümün yetiştirildiğini anlattı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Arapgir'in üzümü kadar yetiştirdiği devlet adamlarının da önemli olduğunu belirti. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ilçenin en önemli gelirinin üzüm olduğunu belirterek, bir Fransız şirketinin ilçede tesis kurması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Arapgir'in bir cazibe merkezi olması için ellerinden gelen çalışmaların yapıldığını anlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise ilçedeki birlik ve beraberlikle sorunların çözümleneceğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise, şimdiye kadar 81 ilden sadece 2 ile gidemediğini belirterek, tek amacının üstlendiği görevini en iyi şekilde yerine getirmek olduğunu söyledi. Bakan Koç, Arapgir ilçesindeki tarihi eserlerin onarımı için de destek vereceklerini ifade etti.

EN İYİ ÜZÜMLER..
Yapılan konuşmalardan sonra En İyi Üzüm yarışması'na geçildi. 56 üreticinin katıldığı Siyah Köhnü üzümü yarışmasında Ali Fırat birinci, Erhan Öztürk ikinci ve Adem Aydın ise üçüncü oldu.

38 üreticini katıldığı Aşık Beyazı dalında ise Mehmet Akbıyık birinci, Vedat Yılmaz ikinci ve Mehmet Çeyikin ise üçüncü oldu. Ödülleri Bakan Koç ve diğer protokol üyelerince verildi.

KURDELALI TEMEL ATMAYA BAKAN TEPKİSİ..
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Arapgir ilçesinde 100 kapasiteli anaokulu temelini atılması töreninde ilginç bir durumla karşılaştı. Temel atma alanına giden Bakan Koç, karşısında iki demir direğe bağlanmış vaziyette duran kurdeleyi görünce, "Açma mı? Temel atmayacak mıyız ya?. Yeni adet mi bu?" diye sordu.

Bakan Koç, "Biz hiç bir şeyi kesmiyoruz, biz problemleri çözüyoruz. Onunu için hemde tasarruf manasında kurdeleyi kesmeyip, çözüyorum" dedi. Kurdeleyi kesmeyen bakan Koç, görevlilerden onu saklayıp başka açılışlarda kullanmasını istedi.

Daha sonra inşaatın üzerine çıkarak harç döken Bakan Koç, burada da esprilerine devam etti.

MALATYA'YA KÜLTÜR MERKEZİ SÖZÜ..
Bakan Koç, Malatya'ya Kültür Merkezinin yapılması konusunda da söz verdi. Kültür merkezinin temelini bu yıl atılacağını belirten Koç, bu konuda gerekenin yapılacağını ve içerisinde sergi salonları ile tiyatro ve operanın da oynanabileceği bir kültür merkezini Malatya'ya kazandırmak istediklerini ifade etti.

Bakan Koç, kültür merkezi için Şeker Fabrikası alanının uygun olacağını belirterek, Arapgir gezisinin ardından Malatya Şeker Fabrikası'na giderek buradaki alanı inceledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız