SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Belediyesi'ne Ödül

0
Güncellendi - 2017-07-21 21:06:18
Arapgir Belediyesi'ne Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" ödül sahibi belediyeler belirlendi. Yarışmada Malatya’dan Arapgir Belediyesi ödül almaya hak kazandı.  Ödülü, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu (fotoğrafta sağdan 2.) aldı.

Çevre ve altyapı projeleri, iyi yönetim projeleri, sosyal-ekonomik ve kültürel projeler, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerin olduğu yarışmada belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler Ankara bir otelde düzenlenen ödül törenine katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MİARGEM Başkanı Halil Memiş, “Siyasi münazaralara girilmeden sadece vatandaşa daha iyi hizmetin nasıl sunulmasına nasıl katkı veririz sorusunun cevabını arayan ve buna odaklanan bir çalışma anlayışına sahiptir. Burada iki gündür sadece projeler ve onların nasıl gerçekleştirildiği vatandaş odaklı hizmete nasıl dönüştürüleceğinin konuşulmuş olması bunun en yakın ve somut örneğidir" diye konuştu. Düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Memiş, "Etkin Belediye Proje Yarışması belediyelerimizin ve bağlı kuruluşların uyguladığı sonucunu aldığı toplumsal faydalarını gördüğü projelerinin diğer belediyelerimize aktarıldığı ve diğer belediyelerimizce uygulanabilir hale gelmesi için çaba gösterildiği en önemli ve tek platformdur. Belediyelerimizin proje üretmelerine teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla paylaşılmasına ve diğer belediyelerin bu projelerden örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir etkinliktir" şeklinde konuştu.

Her bir belediyenin kendi gruplarında değerlendirildiği projelerde verilen ödüller şöyle:

"İSKİ 'Su Yönetimi Projesi'. 'İyi Yönetim Kategorisinde, 'Mavi Ev: Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi' projesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi. Ver Elini Osmaneli Projesi ile Osmaneli Belediyesi. Altyapı ve Çevre Kategorisinde, Eşmekaya Belediyesi, İncirliova Belediyesi, Karadeniz Ereğli Belediyesi. Sosyal ve Ekonomik Projeler Kategorisinde, Saltukova Belediyesi, Erdek Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Projelerde Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi İle Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Miras Atölyesi 1-2 Projesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Seher Atmaca Konağı Restorasyonu İle Arapgir Belediyesi."

Yarışmada toplamda 40 ödül dağıtılırken büyükşehir belediyeleri 1. grup da, Nüfusu 50 binin altındaki Belediyeler ikinci grup da, Belde belediyeleri ise üçüncü grup da yarışmaya katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız