SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Envanteri Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:37
Arapgir Envanteri Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir İlçesi Envanteri” isimli kitap çıkarıldı. 

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay akşahın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ’’Arapgir’in tarih, mimari ve yaşam, taşınmaz kültür varlıkları envanterinin hazırlanması, İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Kemal Kutgun Eyüpgiller ve Arapgır Kültür Derneği tarafından yapıldı. Arapgirin bugüne kadar yayınlanan en kapsamlı ve en büyük yazılı eseri olan kitap 631 sayfadan oluşuyor. Envanterin hazırlanmasında editörlüğünü Prof.Dr Kemal Kutgun Eyüpgiller, yardımcı editörlüğünü Oytun Kasapgil yaparken, envanterde yer alan eserleri Arapgir’de tesbit edilmesi ve fotoğraflanmasını Prof Dr Kemal Kutgun Eyüpgiller ve Aras Neftçi yaptı. Envanterin basımını ve dağıtımının ise Arapgir Kültür Derneği tarafından sağlandı. Envanter ilk etapta Arapgir Kültür Derneği tarafından ülkemizde bulunan Kütüphanelere,yüksek öğrenim kurumlarına, valiliklere, belediye başkanlıklarına ve bazı önemli sivil toplum kurumlarına gönderilecek” ifadelerini kullandı.

“Arapgir envanterinde Arapgir geçmiş tarihi ve güncel bilgiler ile yer alıyor. Arapgir’de bulunan tüm tarihi eserler fotoğraflı bir şekilde tanıtılıyor” diyen Akşahin, ayrıca 400 adet tarihi eser, köşk, cami, han, köprü, hamam ve kilise hakkında bilgiler yer aldığını söyledi. Akşahin, emeği geçenlere de teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız