SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arapgir Eseri En Yoğun İlçe"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği (MAFDER) üyelerinden oluşan bir grup geçtiğimiz hafta sonu Arapgir'de Bağbozumu Fotoğraf Maratonu düzenledi.

MAFDER Arapgir'e indikten sonra topluca yenen kahvaltının ardından Bağbozumu Fotoğrafları yakalamak için Koru Köyüne hareket etti. Burada bir süre üzüm bağlarında çekim yaptıktan sonra ilçe merkezine gelerek çarşıaltı mevkini gezdi. Ekip daha sonra Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu rehberliğinde Osmanpaşa (Eskişehir) vadisine giderek buradaki tarihi, doğal ve turistik mekanları gezdi. İlçe merkezinde Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile karşılaşan MAFDER üyeleri, önce şaşırdılar daha sonra bir müddet milletvekili ile sohbet ettiler.

Osmanpaşa Vadisi'nde Belediye Başkanı Cömertoğlu ile röportaj gerçekleştiren MAFDER üyeleri, Arapgir'le ilgili, belediye ile ilgili sorular sordular. Cömertoğlu ise yaptığı açıklamada şunlara değindi; "Bugün, bizim çalışma alanlarımızı gezmiş, görmüş, karelemiş oldunuz. Kültür ve tarih mirası Malatya'nın en yoğun ilçesi olan Arapgir'desiniz. 200 tescilli eser, 395 geleneksel konut, doğal ve tabiat varlıklarıyla da müthiş bir varlık sebebi. Arapgir'deki varoluş ve bugüne kadar aktarılan kültürel doku 2009'dan bugüne el koymamızla yön değiştirdi. Aslında herşey toprak altında kalmaya doğru gidiyorken, şu an tarihi eserlerimiz ortaya çıkıyor, birer birer restore ediliyor ve Malatya'nın zenginiyiz dediğimiz bir çok eser son 3 yıl içerisinde tescil edilerek, röleve çalışmaları yapılarak restore edilmeye çalışılıyor. Arapgir doğal ürünleriyle, doğal yapısıyla, kendine has bazı varlıklarıyla öne çıkmış bir yerdir. Burada bizlerle birlikte tarihe ve doğaya şahitlik etmek üzere buralara kadar gelen tüm katılımcılara teşekkür ederim."

Gezi ile ilgili olarak bir açıklama da MAFDER'den geldi. Yetkililerce yapılan açıklamada Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'na ve gezi süresince kendilerine yardımda bulunanlara teşekkür edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız