SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da bulunan Arapgir Kültür Derneği tarafından, Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak tarihte 10 gün süreli Arapgir Gezisi düzenliyor.

Dernekten konuya ilişkin yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"Arapgir Kültür Derneği, Ramazan Bayramı’nda Arapgir’e ve çevresine gezi düzenliyor. 18-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan gezide Arapgir’li hemşehrilerimiz ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı yakalayacak.

Arapgir Kültür Derneği, Ramazan Bayramı dolayısıyla Arapgir ve çevresine gezi programı düzenliyor. 18 - 27 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek gezi için büyük bir katılım bekleniyor. Arapgir Kültür Derneği Sosyal İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Bingüler’in organize ettiği gezi programı Arapgir’e yönelik ilk tur programı özelliğini taşıyor. Otobüslerle yapılacak tur programı hakkında bilgi veren Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, “Bundan sonra Arapgir ilçesi de artık seyahat edilebilecek bir turizm kültür ve tarih kentidir. Arapgir’in tarihi kentler birliğine girişiyle önümüzdeki dönemde ilçede birçok alanda farklılıklar ortaya çıkacaktır. Amacımız Arapgir’i tarihi ve kültürel dokusuyla turizm için elverişli bir duruma getirmektir. Bu konuda işadamı hemşehrilerimiz ve derneklerimizin ilgisi her geçen zaman daha artıyor. Arapgir belediye başkanımız ve diğer yetkililerin de büyük gayretleri bulunuyor. Bizimde görevimiz ülkemizin ve dünyanın ilgi duyacağı üzümüyle meşhur, tarihiyle derin, kültürüyle zengin ve bir çok alanda başarılarıyla tanınmış ilçemizi, Arapgirimizi dokusuna uygun yatırımlar için teşvik etmek tanıtmak eğitimde başlayan bu hamleyi turizm sektörüyle de tanıştırmaktır. Bu gezimiz Ramazan bayramının anlam ve önemiyle birlikte daha da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu gezi programımız bir başlangıçtır artarak devam edecektir. İlçede yaşanan en önemli ihtiyaç olan konaklama sorununun çözülmesine bu gezimiz dikkat çekecektir” diye konuştu.

18 - 27 EYLÜL 2009 TARİHLERİ ARASI DÜZENLENECEK OLAN ARAPGİR TUR PROGRAMININ DETAYLARI AŞAĞIDADIR…

1. GÜN : 18 Eylül Cuma Akşam saat 22.00 İstanbul Arapgir Kültür Derneği önünde buluşma ve hareket .

2. GÜN : 19 Eylül Cumartesi Öğleden sonra Arapgir’e varış.

3. GÜN : 20 Eylül Pazar Bayramlaşma ve serbest zaman

4. GÜN : 21 Eylül Pazartesi Serbest kahvaltı sonrası saat 09.00 Tarihi Buğday Meydanında buluşma . Ocak Köyü – Eğin – Ağın gezisi. Öğlen yemeği Eğin’de . Akşam saatlerinde Arapgir’e dönüş. Konaklama Arapgir.

5. GÜN : 22 Eylül Salı Serbest kahvaltı sonrası saat 09.00 Tarihi Buğday Meydanında buluşma .Onar Köyü – Elazığ – Keban – Harput gezisi Öğlen yemeği Keban da . Akşam saatlerinde Arapgir’e dönüş. Konaklama Arapgir.

6. GÜN : 23 Eylül Çarşamba Arapgir içi ziyaretler (Çobanlı – Eskişehir – Göz gezileri )

7. GÜN : 24 Eylül Perşembe Serbest Zaman

8. GÜN : 25 Eylül Cuma Saat 14.00 Tarihi Buğday Meydanından hareket. Malatya Şıra Pazarı gezisi ve serbest zaman sonrası 22.00’de buluşma ve güneşin doğuşunu izlemek için Adıyaman Nemrut Dağı’na hareket.

9. GÜN : 26 Eylül Cumartesi Güneşin doğuşunun izlenmesi sonrası Peygamberler diyarı Urfa’ya hareket. Harran, Balıklı Göl ve Bedesten Çarşısının gezilmesinin ardından akşam saatlerinde İstanbul ‘ a hareket.

10. GÜN : 27 Eylül Pazar İstanbul’a varış .

** Gezi boyunca ulaşım dışında yapılacak tüm harcamalar konuklarımıza aittir.
** Gezi boyunca 2003 model Mercedes otobüsle seyahat edilecektir.
** Tüm ulaşım ücreti 200 TL’dir.
** Tur ücreti 15 Eylül 2009 tarihine kadar 0212 633 41 26 ve dernek Cep:0530 342 04 82 numaralı telefonlardan Anıl Hanım’la irtibata geçerek rezervasyon ve ödeme bilgilerine ulaşabilirsiniz."

FOTO: Arapgir genel görünüş (arapgirliyiz.sitemynet.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız