SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Göleti'nde Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-09-04 02:36:58
Arapgir Göleti'nde Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yapımı devam eden Arapgir Göleti ve göl alanın membranla kaplanması işi devam ediyor.

Arapgir’de inşa edilen göletin alan sıyırma kazılarının tamamlandığı ve göl alanında membran altı tüvenan malzeme serilme işi ile drenajın halen devam ettiği belirtildi. DSİ’den edinilen bilgilere göre göl alanının çevresinde işletme yolunun drenajı ve stablize malzeme çekiminin tamamlandığı öğrenildi. Gölette dipsavak vana odası beton imalatlarının da devam ettiği kaydedilirken 2016 yılı sonunda projenin tamamlanarak sulamaya açılacağı belirtildi.

Yapılan tüm bu çalışmalar ile göl alanının membranla kaplanmasında fiziki olarak yüzde 50 seviyesinin geçtiği ifade edildi.

Arapgir’de yapılan göletin gövde yüksekliğinin 25,65 metre, toplam depolama hacminin ise 307,500 m3 olduğu biliniyor. Proje ile birlikte Arapgir ilçesinin 320 dekar mümbit tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Yıl sonunda tamamlanacak olan Arapgir Göletinin de membranla kaplanma işinin tamamlanması ile göletin sulamaya açılacağı belirtildi.

iha

arapgirgölet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız