SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arapgir İçin Ne Yapabiliriz?'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Arapgir ve köylerinin dernekleri biraraya gelerek, faaliyetlerini ve yapacaklarını konuştular.

Yapılan toplantı ve görüşmelerle ilgili olarak dernek tarafından yayınlanan bültende şu bilgiler aktarıldı:

"Arapgir Kültür Derneği Yönetim Kurulu Derneğin Yüksek Danışma Kurulu ve Köy Dernek yöneticileri ile bir toplantı yaptı.

Arapgir Kültür Derneği Yönetim Kurulu İstanbul’daki dernek merkezinde derneğin yüksek danışma kurulu üyelerive köy derneklerinin de katıldığı genel dernek faaliyetleri ile ilgili bir toplantı yaptı.

Arapgir Kültür Derneğinin gelecek dönem diğer köy dernekleri ile beraber yapacakları ortak çalışmalarda değerlendirildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay AKŞAHİN, “Yönetim kurulu,Yüksek Danışma Kurulu ve köy dernek yöneticilerimiz ile yaptığımız önemli bir toplantı oldu.Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaları ele aldık. Bizim için yeni görüş ve yeni düşünceler çok önemli. Toplantı sonuçlarını bir rapor haline getirip toplantıda öne çıkan konuları bir çalışma haline getireceğiz. Yazılı olarak toplantı katılımcılarına da vereceğiz.” Dedi.

Toplantıya Yüksek Danışma Kurulu üyelerimizden Yüksel Çengel,Ercihan Ekşi,Dr.Naci Ekşi,Dr.Metin Kavuk,M.Ali Akalın,Hasan Akalın,Mahmut Doğan,İbrahim Parlar,Vahap Algan,Ahmet Polat,Sadıl Salman katıldılar.

Ayrıca köy derneklerimizden Koru Köyü Derneği Şemsettin Gültekin,Suceyin Köyü Dernek Başkanı Ali Elhan,Günyüzü Köyü Dernek Başkanı Asker Çataltaş,Boğazlı Köyü Dernek Başkanı Ali Asker Deniz,Gebeli Köyü Dernek Başkanı Ali Rıza Kılınç,Yeşilyayla Köyü Dernek Başkanı Mehmet Oral,Kayakesen Köyü Dernek Başkanı Ahmet Taşpolat,Onar Köyü Dernek Başkanı Sadettin Vicnelioğlu,Bostancık Köyü Dernek Başkanı Ali Galip Bildirici,Çakırsu Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Gülsoy,Çiğnir Köyü Dernek Başkanı Aziz Yılmaz,Eski Arapgir Köyü Dernek Başkanı M.Ali Büyüktarla Konducak Köyü Dernek Başkanı Zühtü Gürşen katıldı.

Yine toplantıda söz alarak düşüncelerini aktaran derneğimiz yüksek danışma kurulu üyesi eski Milletvekili Yüksel Çengel “Arapgir ve köylerdeki tarihi yapıtların tespitine dikkat çekerek derneklerin bunları tespit etmelerini ve Kültür Bakanlığıyla görüşüp konuya katkıda bulunacağını belirtti. Arapgir ve çevresinde organik tarım alanlarının mevcut olduğunu yine köy derneklerinden konuya bölgede ilçe derneğiyle beraber tespit yapmalarını önerdi.

Yeni öneriler ile ilgili Dr.K.Naci Ekşi söz alarak “Arapgir’in artık bir eğitim kenti olma yolunda ilerlediğini bunun için de Arapgir’e İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksek Okulu kampusünün önemli işlevi olacağını, bu yüksek okulun bir fakülteye dönüşmesi için ilgili İnönü Üniversitesi Rektöründen ve Malatya Valisinden yardımcı olmalarını isteyeceklerini söyledi.

Yine toplantıda söz alan Dr.Metin Kavuk,Ercihan Ekşi,Ahmet Polat ve diğer konuşmacılar dernek çalışmaları ile Arapgir’e yapılabilecek yatırımlar konusunda görüşlerini dile getirdiler.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız