SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir MYO'da Mezuniyet

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nda, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni ile sona erdi.

İlçedeki MYO kampusünde gerçekleştirilen törenle ilgili olarak üniversiteden şu bülten yayınlandı:

"Arapgir MYO’ da 2008- 2009 öğretim yılı düzenlenen mezuniyet töreni ile son buldu.

12.06.2009 Cuma günü Arapgir MYO’ da düzenlenen mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, rektör yardımcımız Prof. Dr. İlhan İçen, fakülte dekanlarımız, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.

Heyecan, sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler adına ilk konuşmayı öğrencimiz Sera Öz yaptı.

Sera Öz konuşmasında şunları söyledi. “Bazen acı bazen tatlı günler geçirdik. Umutlarla boyadık okul duvarlarını. Arapgir’e küçük dedik yakındık. Bu kadar dar alanda sorgusuz paslaşmalardan, yarım kalan cümlelerden, ama her seferinde iyi ki buradayız iyi ki yaşadık bu iki yılı diyoruz.”

Arapgir MYO Müdürü Üniversitemiz öğretim görevlisi Dursun Özgüler ise konuşmasında, iş adamları tarafından yapılan Arapgir MYO’ da 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına yepyeni ve farklı bir mekanda ayrı bir heyecan ve mutlulukla başladıklarını ifade etti.Mezuniyet belgelerini alan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Özgüler, gelecek yaşamlarıyla ilgili ümitsizliğe girmemeleri gerektiğini, aldıkları eğitim ile Türk sanayi sektörünün kalkınmasında önemli görevlerde bulunabileceklerini kaydetti.

Hayata hazırlanma aşamasının ilk kısmını oluşturan üniversite yaşamının önemli olduğunu belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu konuşmasında, “öğrendiklerinizin düşüncelerinize, düşüncelerinizin duygularınıza, duygularınızın da davranışınıza dönüşeceği bundan sonraki hayatınızda çalışmalarınızın ülke kalkınmasına önemli bir katkısı olacaktır.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında, dünyada gelişmiş olan ülkelerin mesleki eğitime çok önem verdiklerini belirterek bu anlamda ülkemizde de ara eleman yetiştirme ihtiyacının ancak mesleki eğitimin verilmesiyle karşılanabileceğini vurguladı. Sadece belli bir dönemde alınan eğitim değil, hayatın her safhasında alınabilecek eğitim ve gösterilebilecek çaba ile ancak mesleki başarı sağlanılabilineceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ülke ekonomisine katkıda bulunabilecek öğrencilerin bundan sonrada çabalarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi. Saygıya değer bir birey olarak geleceğin Türkiye’sinin inşasında, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeleri temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

Son olarak bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Engin Aksakal ise,yüksekokulların kurulduğu şehre, beldeye sosyal, kültürel ve şehrin çehresini değiştirmesi bakımından katkılarının büyük olduğunu belirterek bu bağlamda Arapgir MYO’ nun da ilçemize katkısının büyük olduğunu ifade etti. Bu katkıların arttırılmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkür eden Kaymakam Aksakal, mezun olan öğrencileri tebrik etti.
Konuşmaların ardından bölümlerinde başarılı olup dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildikten sonra diploma törenine geçildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız