SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arapgir Saklı Cennet'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri'nin 22.'sinin açılışı gerçekleştirildi.

Arapgir Belediyesi önünde düzenlenen törenle 22. Bağbozumu Şenlikleri'nin açılışı gerçekleştirilirken, açılışa Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, İlçe Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliklerin açılışında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ercan Turan, Bağbozumu şenliklerinin önemine değindi. Turan, Bağbozumu şenliklerinin ilçede kaynaşmayı sağladığını kaydederek, "Saklı bir cennet olan Arapgir'in, gizli kalmış ve tanınmamış yönlerini hep birlikte el ele tanıtmak anlamında ilin tüm ileri gelenleriyle çalışma yapıp, Arapgir'i hak ettiği yere getirmeliyiz" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ise, "Buraya siyasi şapkamı çıkarıp, sizden birisi olarak geldim. Malatya bir marka şehir olmak zorunda. Her ilçenin kendisine özgü mozaikleri var. Bu mozaikleri bir araya getirerek, Malatya'yı marka şehir yapmalıyız" diye konuştu.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, Arapgir'in kültürel bir mozaiğe sahip olduğunu ifade ederek, "Misyonumuz ilçeye kalıcı yatırımların gelmesine öncülük etmektir. Biz Arapgirliyiz ve Arapgir Türkiye'ye büyük insanlar kazandırmıştır. Allah'ın bizlere bahşettiği bu güzellikleri en iyi şekilde eda etmeliyiz. Ve bu emaneti korumaya ve koruyacak nesiller yetiştiremeye gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

İstanbul Arapgirliler Kültür Derneği adına konuşan Turgay Akşahin ise, "Gözde ilçemizin tarihi ve kültür zenginliğinin gelişmesi noktasında çalışmalarda bulunmak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Tarım İl Müdürü Hamit Akgül de, Arapgir ilçesinin tarımsal faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Malatya meyvecilik açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Malatya çiftçisinin geleceği meyvededir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Mehteran takımı ve Arapgir ilçesi halk oyunları ekipleri gösteri sundular.

Etkinliğin açılışında Geleneksel Üzüm Teşvik Yarışması da yapıldı. Siyah Köhnü ve Aşık Beyazı dalında gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girenle plaket ve ödül takdiminde bulunuldu. Siyah Köhnü üzümü dalında, Adem Aydın birinci olurken, Selçuk Aydın ikinci, Fuat Özatalay ise üçüncülüğü elde etti. Aşık Beyazı dalında ise, İsmail Aydın birinci, Ahmet Özdemir ikinci, Erol Akbıyık ise üçüncü oldu.

Etkinliğin açılışı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız