SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Satranç Eğitim Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2018-05-19 05:58:11
Arapgir Satranç Eğitim Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde Arapgir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında Satranç Eğitim Merkezi açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Arapgir Belediyesi arasında yapılan protokol ile Arapgir’e satranç merkezi açılması kararlaştırılmıştı. Yer temininin Arapgir Belediyesi, satranç malzemeleri Türkiye Satranç Federasyonu tarafından sağlanan Arapgir Satranç Merkezi, düzenlenen turnuvayla açıldı.

Açılışa; Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Garnizon Komutanı Fevzi Başyiğit, Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, Gençlik ve Spor Arapgir İlçe Müdürü Ergül Bay, TSF Arapgir İlçe Temsilcisi Abdurrahman Kalkan, TSF Malatya Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy , hakemler, antrenörler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sporcu yakınları katıldı.

TSF Arapgir İlçe Temsilcisi Abdurrahman Kalkan ARSEM’in açılış sürecini anlattığı konuşmasında kendilerine destek veren Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a teşekkür etti.

İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Arapgir Belediyesi Başkanı Haluk Cömertoğlu'na yer temini nedeniyle teşekkür ederek, merkezin birçok turnuvaya ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Kaymakam Salih Sak ise satrancın önemini, yararlarını anlatarak ilçede böylesine güzide bir merkezin varlığından onur duyduğunu söyledi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da ARSEM'in açılması talebinin kendisine teklif edilmesinden memnun olduğunu, protokolün imzalanmasından sonra salonun hazır hale getirildiğini söyledi. TSF Arapgir İlçe Temsilcisine, İl Temsilcisine ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a teşekkürlerini ifade etti.

Cömertoğlu, satranç merkezinden herkesin faydalanacağını belirterek, "Arapgir Belediyesi olarak spora ve sportif faaliyetlere önem veriyoruz" dedi.

Arapgir Satranç Eğitim Merkezi açılışında hazır bulunan öğrencilerle satranç şöleni yapıldı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Milli eğitim Müdürü, İl Temsilcisi ve İlçe Temsilcisi de öğrencilerle satranç oynadılar. Sporcuların da birbirleriyle oynadıkları maçlar oldukça çetin mücadele içinde geçti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cemal Gürsel Toy (5 yıl önce)
    ARSEM'in açılışına destek veren Arapgir Belediye Başkanımız ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyor, Arapgir Satranç İlçe Temsilcimiz Abdurrahman Kalkan'a çalışmalarında başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla