SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Tarihi Kentler Birliği'nde

A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Kentler Birliğinin geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’taki Kültür Merkezinde yapılan Genel Kurulunda Arapgir oy birliği ile Tarihi Kentler Birliği’ne kabul edildi.

Arapgir’in uzun süredir Tarihi Kentler Birliği’ne alınması için gerek İstanbul Arapgir Kültür Derneği gerek Arapgir Belediyesi bu konuda çalışmalar yaparak özellikle Çekül Vakfı’nın da önemli desteğini alarak Arapgir’in beklenen üyeliği Tarihi Kentler Birliği’nin Beşiktaş’taki Genel Kurulda oy birliğiyle kabul edilerek müjdeye dönüştü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin “Bundan böyle hem Tarihi Kentler Birliği, hem de Çekül Vakfı’nın bilgi birikim ve projeleri desteği başta olmak üzere değişik kaynakların ve kurumların Arapgir’e yönelmesinin önü açılmıştır. Böylece Arapgir’in derin tarihinden ileri gelen mimari dokusu ve diğer değerlerinin daha ciddi bir şekilde korunarak gelecek kuşaklara bırakılması sağlanacaktır. İşte bütün bunların mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu anlamda Tarihi Kentler Birliği’nin bütün üyelerine Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen’e, geçtiğimiz dönemlerde Arapgir’i ziyaret eden İstanbul Teknik Üniversitesi Şehircilik ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mehmet Ocaklı’ya, bu konuda Arapgir’de araştırma yapan Yüksek Lisans öğrencilerine, Çekül Malatya Bölge Proje Koordinatörü Kamber Durna’ya teşekkür ederiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız