SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Anma Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:15
Arapgir'de Anma Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Halvetiyye-Şabaniyye tarikatının Karabaşiyye kolunun kurucusu Arapgirli Karabaş-ı Veli’yi anma ve anlatmak için Arapgir Belediyesi tarafından panel düzenlendi.

Arapgir’deki panele, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Ömer Tuğrul İnançer, TDV İSAM Temsilcisi Doç. Dr. Semih Ceylan, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Dr. Mustafa Tatcı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Öğrenim Üyesi Muhammed Bedirhan, Fırat Üniversitesinden Doç. Dr. İsmail Aytaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Korosundan Neyzen-Bestekar Hakan Avlan, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Levent İskenderoğlu, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşan Karabaş-ı Veli’nin öğrencisi Ömer Tuğrul İnançer, “Eğer müminlerin şahadeti bir mana etmeseydi, musallada ‘Nasıl Bilirdiniz’ diye sormazlardı. Senin bir güzel ağzın ve gönlünün ifadesi olan ‘İyi Bilirim’ lafından dolayı Allah seni mahcup etmemek için o kulunu affediverir. Senin benim bir meftaya şahadetimiz kabul oluyor da asırlardır bu zatı şerifin, Karabaş-ı Veli’nin peşine takılanlar, o yoldan yetişenler, büyüyenler, onların şahadeti onun evliyalığına niye yetmesin” ifadelerini kullandı.

DARENDE'DE HULUSİ EFENDİ SEMPOZYUMU

Divan şairlerinden Mutasavvıf Osman Hulusi Efendi, 15 Haziran 2013 tarihinde Malatya’nın Darende İlçesi’nde gerçekleştirilecek uluslararası sempozyumla anılacak.

Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu’na, İngiltere, Mısır ve Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde görev yapan ilim adamları tarafından Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin ilim, irfan ve insanlığa hizmetlerini anlatacak.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından tertiplenecek sempozyumda ilim adamlarının sunacağı tebliğlerle kültürel bir etkileşimin sağlanması hedefleniyor.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, önemli bir manevi çekim merkezi olan Somuncu Baba Türbesi’nin yanında inşa edilen, aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan ilave cami ile müştemilatların da açılışının yapılacağı etkinlikler kapsamında anma törenleri, Kur’an ziyafeti ve tasavvuf musikisi konseri de yer alacak.

Tarihi ve turistik çok sayıda eser ile doğa turizminin canlı olduğu ilçede kültürel programların yanı sıra eski Osmanlı çarşısında ‘Türkiye’nin Renkleri’ kermesi düzenlenerek katılımcılara alternatif aktiviteler planlanan sempozyuma, siyaset, sanat, edebiyat ve çok sayıda akademisyen ile Türkiye’nin farklı illerinden vatandaşların ilgi göstermesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız