SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Bir Dizi Daha

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:15
Arapgir'de Bir Dizi Daha
A- A+ PAYLAŞ

'Siya Mem û Zin'den sonra Arapgir'de yeni bir dizinin çekimleri start alıyor. STV'de yayınlanmak üzere 'Küçük Gelin'  adlı dizi için Temmuz ayından itibaren Arapgir'de çekimlere başlanıyor.

Çekimleri Arapgir'de gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk Kürtçe dizisi olma özelliğini taşıyan, Ahmed-i Hâni'nin ünlü aşk destanı Mem û Zin'den televizyona uyarlanan Siya Mem û Zin, TRT 6'da final bölümü ile ekranlara veda etti. 56 bölüm olarak ekranlarda yayınlanan dizi yaklaşık 2 yıl boyunca Arapgir'de çekildi ve final bölümüyle sona erdi.

Bu dizinin sona ermesinin ardından Arapgir'e bir çok yapımcı ve yönetmen çekecekleri sinema filmleri ve televizyon dizileri için mekan bakmak üzere ziyaretlerde bulundular. Bir çoğu Arapgir'e hayran kalırken en son geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret eden bir grup yapımcı ve senarist ilçede çeşitli yerleri gezdikten sonra STV'de yayınlanmak üzere çekimleri yapılacak olan ''Küçük Gelin'' dizisini Arapgir'de çekmeye karar verdiler. İlçede bir çok konağı, Millet Hanını, Osmanpaşa Vadisi'ni, İpekçi Sokak ve Hacı Şerif Ağa Caddesini gezen ekip, mekan seçiminde Arapgir'in çok uygun olduğu, mimari dokunun korunması ve restore edilmesi ile ilçenin adeta film ve dizi çekmek isteyenler için bir plato olabileceği vurgusunda bulundu. Böylece alınan bilgilere göre yapımcıların ve senaristlerin kararına göre dizinin çekimleri temmuz ayının ilk haftasıyla birlikte start alacak denilirken, ağustos ayında da televizyonda gösterime girmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız