SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de CHP Belediyeye Tepkili

0
Güncellendi - 2016-09-01 19:39:05
Arapgir'de CHP Belediyeye Tepkili
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arapgir İlçe Yönetim Kurulu toplandı. Toplantıda CHP'li meclis üyeleri talepleri karşılanıncaya ve sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar meclis toplantılarına katılmama kararı aldı.

CHP Arapgir İlçe Yönetim Kurulu, Hüseyin Akşahin başkanlığında toplandı. CHP'li Arapgir Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda ilçede yapılan ve yapılacak olan hizmetler masaya yatırılarak sorun ve sıkıntılarda dile getirildi. Toplantıda yetkilere seslenen CHP Arapgir İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin, Arapgir'deki sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşuncaya kadar, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin meclis toplantılarına katılmayacağını söyledi.

Konuşmasına son günlerde artan terör saldırılarına ve 15 Temmuz darbe girişimine değinerek başlayan Akşahin, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kanlı eylemlerle karşı karşıya gelmiş, vatanın dört köşesi terör eylemleriyle sarsılmıştır. Bu kanlı ve vicdansız eylemleri şiddetle kınıyor, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bizler devlete saygılı, darbelere de her daim karşıyız. Birlik ve beraberliğimizin tarihin her safhasında olduğu gibi bugün de ehemmiyeti açıktır. Cumhuriyetimizin bugün gelmiş bulunduğu nokta siyasetin kirliliğini ve kinini bir türlü kaybedemediğini göstermiştir” şeklinde konuştu.

Arapgir’deki sorun ve sıkıntılara da değinen Akşahin, bazı soruların cevaplandırılmasını isteyerek,

“Kılıçlı-Sinikli Mahalle grup yolunun asfalt altı malzemesinin döküldüğü halde asfaltının tamamlanamamasının nedeni nedir? Ayrıca, Eğnir Mahallesi, Onar Kayalısu, Boğazlı- Bedire, Bostancık- Bahçeler, Kayakesen- Kozer, Günyüzü, Zorhap Mahallesi-Divriği, Yukarı Yenice ve Yukarı Çörenge Mahallesinin yolları neden yapılmıyor? Bunun yanında Arapgir Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Nadiye Aslanoğlu adına yapılan hayrat çeşmesinin suyunun kapatılma nedeni nedir?” dedi.

Bazı mahallelerde sulama suyunun yetersizliğinin halkı mağdur ettiğini ileri süren Akşahin, “Bu sorun da çözülmelidir. Bunun yanında mahallelere dökülmesi gereken kilit taşı hizmeti eşit verilmelidir” dedi.

İlçedeki eğitim ve ulaşım alanında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Akşahin, “Yeni eğitim-öğretim yılına girmeye hazırlanırken devlet yurtlarının açılarak halkımıza güvence verilmesi gerekiyor. Arapgir sınırları içinde eğitime devam eden ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik taşımalı eğitim sistemi bir an önce kurulmalıdır. Arapgirde özellikle mahallelerde mağduriyet yaşayan halkımıza ulaşım hizmetlerinde yardımcı olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Akşahin, konuşmasının sonunda, Arapgir ve Malatya Büyükşehir Belediyesine ilettikleri talepler karşılanıncaya ve sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin meclis toplantılarına katılmayacağını söyleyerek “Mağduriyetimizin gözden geçirilerek, gerek Malatya Büyükşehir Belediyesi gerekse Arapgir İlçe Belediyemizin bizleri bilgilendirmeleri, bizleri memnun edecektir” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Haksızlık, Adaletsizlik almış başını gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla