SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arapgir'de de Açılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:38:33
A- A+ PAYLAŞ
 
81 ilde açılan 673 İmam-Hatip Ortaokullarından birinin de Malatya’nın Arapgir ilçesinde eğitime açılacağı bildirildi. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizde bu yıl yeni açılan İmam-Hatip Ortaokuluna öğrenci kayıtları alınmaya başlandı. Meclisten geçen 4+4+4 eğitim sistemiyle yeni bir döneme başlayacak olan eğitim sistemimiz 4 yılı ilkokul, 4 yılı ortaokul, 4 yılı da lise (ortaöğretim) olmak üzere daha önceki dönemlerdeki eğitim sistemine benzer bir duruma kavuşuyor. Öğrenciler 4 yıl ilkokul okuduktan sonra, farklı bir okulda 4 yıl ortaokul okuyacaklar. Eski sistemde olduğu gibi İmam-Hatip Ortaokulları da bu düzenlemeyle yeniden hayatına başlıyor. Bu nedenle Türkiye genelinde bu yıl 673 adet İmam-Hatip Ortaokulu açıldı ve bunlardan biri de Arapgir'de eğitime başlayacak” ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamanın devamı şöyle; “Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarına kayıt olabilmek için öğrencilerin ilkokul 4. sınıfı bitirmeleri gerekiyor. Arapgir'de okuyan öğrenciler, ikinci 4 yıllık bölümü Ortaokulda veya İmam-Hatip Ortaokulunda okuyacak. 8. sınıftan sonra İmam-Hatip Ortaokulu mezunu olan öğrenciler de normal ortaokul mezunu öğrenciler gibi lise öğrenimlerini istedikleri okullarda sürdürebilecekler. Son 4 lise döneminde öğrencilerden isteyen İmam-Hatip Lisesine, isteyen sınavla ya da sınavsız herhangi bir liseye gidebilecek. Yeni düzenlemeyle ikinci 4 yıllık eğitimde İmam-Hatip Ortaokulunun, normal okuldan farkı ne olacak? İmam-Hatip Ortaokulunda, farklı olarak müfredatta Kur'an-ı Kerim, Arapça, gibi dersler bulunacak. Aynı zamanda normal ortaokullarda bulunan dersleri de alacak İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri hem Kur'an-ı Kerimi çok güzel, kurallarına uygun, tecvitli okuma imkânına sahip olacaklar, hem de aldıkları Arapça dersi aracılığıyla Kur'anı kısmen anlayabilecekler. Ayrıca Arapça konuşan ülkelerle artan diyalogumuz, ticari ilişkilerimiz açısından da Arapça öğrenmek ayrı bir yer tutuyor. Temel Dini Bilgiler dersiyle de öğrencilerin dini ve ahlaki açıdan da donanımlı bir hale gelmesi amaçlanıyor. Bu yıl yeni açılan Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarına öğrenci kayıtları başladı. Kayıtlar için son müracaat tarihi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 17 Ağustos 2012 Cuma günü olarak belirlendi. Öğrencilerin mağdur olmamaları için en geç belirtilen tarihe kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor. Arapgir'de, Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi en son açılan okuldu. Bu yıl yeni sistemin yürürlüğe girmesiyle son açılan okul İmam-Hatip Ortaokulu olacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız