SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Halk Elinde Islah Projesi Toplantısı

0
Güncellendi - 2016-01-20 19:13:40
Arapgir'de Halk Elinde Islah Projesi Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ülkesel Halk Elinde Islah Projesi toplantısı Arapgir’de yapıldı.

Arapgir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Proje Lideri Prof Dr. Metin Bayraktar, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırım, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak, Arapgir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mevlit Birlik, Veteriner Hekim Dr. Selami Aygen, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arapgir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şafak ile İlçe teknik elemanlar ve Arapgirli yetiştiriciler katıldı.

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı İhsan Akın, Arapgir’de başlattıkları Halk Elinde Islah projesi kapsamında yetiştiricileri bilgilendirmek adına bir araya geldiklerini belirterek, toplantının verimli geçeceğini söyledi.

Projenin Lideri olan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Metin Bayraktar ise, Arapgir’de yeni başlayan projenin tüm yetiştiricilere hayırlı olmasını dileyerek hep birlikte projeden iyi sonuçlar elde etmek için mücadele edeceklerini dile getirdi. Bayraktar, Halk Elinde Islah projesi ile bölgedeki yetiştiricilerin daha iyi bir noktaya getireceğini kaydederek daha verimli hayvanların yetişmesi için uğraşacaklarını söyledi.

Bakanlık destekleri ile ilgili bilgiler sunan Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak’ta koyun keçi yetiştiriciliği alanındaki faaliyetlerin arttırılması yönünde bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Buradaki temel hedefin, yetiştiricilerin verilen desteklerle bu projede yer alması olduğunu dile getiren Sadak, halk elinde ıslah projesine ilgi gösteren yetiştiricilere teşekkür etti.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırım ise ilgili kurumlar olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını söyleyerek “Buradaki amaç, sizlerin elinizde bulunan küçükbaş hayvanları en iyi ve verimli bir şekilde yetiştirilmesidir” diye konuştu.

Toplantında son olarak söz alan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’da “Bir şey üretiliyorsa eğer en iyisi üretilmeli” diyerek projenin ilçe yetiştiricileri için hayırlı olmasını diledi. İnsanların genelde yöntemlerinde idare etmenin olduğunu geliştirmenin ise en son iş olduğunu belirten Cömertoğlu, “Sevmediğimiz hiç bit şeyde verim yoktur. Dostluğumuzun olmadığı hiçbir yerde geri dönüş yoktur. Yüzlerce sanayi ürünü üretseniz bir koyunun ürettiğini üretemezsiniz” diye konuştu. Daha sonra projeye dahil olan yetiştiricilere küpeleme, kantar, tartım güncelleme, kayıt tutma ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantı sonrası ise katılımcılar, İlçe Kaymakamlığı ile Belediye, Ziraat Odası ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız