SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Sert Tartışmalar..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı arasında, Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma töreninde sert tartışmalar yaşandı.

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde Arapgirli iş adamları M. Ercihan Ekşi, Yakup Karabay, Turan Tuna, Emin Cankurtaran ve İstanbul Eski Milletvekili Naci Ekşi tarafından yaptırılacak olan meslek yüksek okulunun temel atma törenine, Vali Osman Derya Kadıoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

REKTÖR: "NEDEN KADRO VERMİYORSUNUZ?.."
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu, kadro yetersizliğine değindiği törendeki konuşmasında, "Üniversitelerin sorununa siyasi gözle değil, akademik gözle bakılması lazım. Rahmetli Turgut Özal, Malatya'ya çok büyük bir tesis kazandırmış. Turgut Özal Tıp Merkezi bugün 200 milyon dolar tutarında devasa bir proje. Türkiye'nin en büyük sağlık yatırımlarından birisi, belki de en büyüğü. Şimdi en büyük sağlık yatırımını yapacaksınız, sonrada kadro kanunu vermeyeceksiniz. Vermeyi bırakın, bir de vermemek için meydan savaşı vereceksiniz.

Peki oradaki hastalara kim bakacak? Yani o kadar büyük bir merkez yapıyorsunuz, neden kadro kanunu vermiyorsunuz? Biz 5 tane yeni fakülte açılması kararı çıkarttık, bunlar da çıkmıyor. Bunlarla ilgili olarak yeni kadrolar talep ediyoruz, bunlar da çıkmıyor. Diş hekimliği fakültesi açılma kararı 4 yıl önce çıktı, 1 kuruş devletten para yok, 1 tek kadro yok. Malatya'da diş ile ilgili önemli sorunu olan vatandaşlar, ya Diyarbakır'a gidiyor, ya da Ankara'ya gidiyor. Biz üniversite yönetimi olarak Malatya'nın gençlerine sahip çıkmak istiyoruz. Biz üniversite yönetimi olarak Malatya'nın bir değil, bütün sorunları ile ilgilenmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadro verilmemesine tepki gösteren Rektör Hilmioğlu, "Bir takım yönetimlere, 'YÖK'e kızdım, hadi ben senin kadronu vermiyorum' Peki bu gençler ne olacak? 'Rektöre kızdım, senin kadronu vermiyorum' Peki bu gençlerin durumu ne olacak?

Akşam rektörün konutunu bastın, böyle bir şey olabilir mi bu Türkiye'de? Böyle bir zihniyetle bu Türkiye bu eğitim sorununu nasıl çözer? Belki de eğitim sorununu çözmek durumunda olan insanları, önce bir eğitmek gerekir diye düşünüyorum.

Şunu da söylemek istiyorum, eğitim sadece Türkiye'nin sorunu değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de sorunu. Dolayısıyla orada da eğitim sorunu nasıl çözülür diye hep tartışılır." şeklinde konuştu.

ASLANOĞLU: "BU ÜNİVERSİTE BİZİM..
CHP Milletvekili Aslanoğlu da, "İnönü Üniversitesi bizim. Sizin, benim çocuklarım okuyor. Bu üniversite Malatyalılarındır. Kurum burası.. Kişilerin değil. Kişilere kızarak orayı kurum olmaktan uzaklaştıramazsınız. Orası bizim gözbebeğimiz." diye konuştu.

ORTALIĞI ALEVLENDİREN RİCA..
Rektör Hilmioğlu'nun konuşmasından sonra, Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nu yaptıracak olan 5 isimden biri olan İstanbul Eski Milletvekili ve Bakırköy Belediyesi Eski Başkanı Naci Ekşi, Rektör Hilmioğlu'nu tekrar kürsüye çağırarak, "Sizden özellikle rica ediyorum. Tabii ki olanaklarınız kısıtlı, kadro olmadan hiçbir şey olmaz, ama İnönü Üniversitesi'nin kadrosunu da belli bir şekilde düzenleyerek, bu yapılacak olan okullara kontenjan vereceğinizi, kadro vereceğinizi, bu okulların bir eğitim yuvası olarak hizmet vereceğini Arapgirliler'e, yanlış anlamalarını önlemek için anons etmenizi rica ediyorum" dedi.

"MUHATABI ORADA OTURUYOR.."
Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu, "Sayın milletvekilim Naci Bey, şimdi burada zaten Arapgir'de bir meslek yüksek okulumuz var, burada 500'e yakın öğrenci eğitim görüyor. Elbette ki o kadro burası açıldığı zaman olduğu gibi buraya taşınacak. Ancak buradaki öğrenci sayımızın binli, 2 binli rakamlara erişebilmemiz için kadro kanununun çıkması gerekir. Muhatabı orada oturuyor, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YAZICIOĞLU: "BİZ ONLAR DEĞİLİZ.."
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu'nun konuşmasından sonra kürsüye gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hilmioğlu'nun konuşmasını sert bir dille eleştirerek, "Siyasetsiz hiçbir şey olmaz. Eğitim, öğretim, hukuk siyaseti denmez mi? Denir. Ha bire sözü getirip, yeterli üniversite yok.. Ama hükümetin 16 üniversite getirmesi konusu siyasidir demenin hiçbir makul izahı yoktur. Demokrasi sorgulama ve hesap verme rejimidir. Sorgulama ve hesap verme, en önemli ögesidir. Sorgulamayı millet yapar, hesabı siyasiler verir. O halde davul kimin omzundaysa, tokmak da o şekilde ses vermelidir. Biz millet ne istiyorsa onu yapacağız.

3 Kasım 2002'de şunu söyledim; 'Artık bundan sonra siz neyi istiyorsanız o olacak'. Çünkü egemenlik millete aittir arkadaşlar. Elbette ki sayın rektör görüşlerini ifade etti.

Ama burada sorulan bir soru üzerine 'İşte onlar, onlara sorun' tarzı hiç şık değil. Hiç şık değil arkadaşlar. Biz onlar değiliz, bu milletin vekiliyiz sayın rektör. Son derece üzüldüm, bunları görmek ve duymak istemezdim..

..Malatya önemli bir kentimiz. Türk siyasi tarihinde Malatya'nın önemli bir yeri var. Herkes görev alanının ne olduğunu bilirse, birbirimizi anlayacak ve bu ülkeye hizmet etme yolunda beraberce yürüyeceğiz." dedi.

Kadro kanunu konusunda ise Yazıcıoğlu, tasarının meclisin sıralaması doğrultusunda gündeme geleceğini anlattı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'nın konuşması esnasında Rektör Prof. Dr. Hilmioğlu'nun protokolden ayrıldığı görüldü. Temel atma töreni esnasında ise Rektör Hilmioğlu'nun AKP'lilerden uzak bir noktada durduğu görüldü.

Öte yandan, 5 iş adamı tarafından yaptırılacak olan Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nun 3 yıl içerisinde teslim edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu, (Üstten ikinci) AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcıoğlu, (Üstten üçüncü ve dördüncü) Temel atma töreninden görüntüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız