SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Üzüm Yarışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:52
Arapgir'de Üzüm Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde tescilli siyah (Köhnü) üzüm yarışması yapıldı. 

39 üzüm üreticisinin katıldığı üzüm yarışması sonunda juri değerlendirmesinden sonra yapılan açıklamada Budak Köyü’nden Ebubekir Taş birinci, Budak Köyü’nden Şerif Aydın ikinci ve Koru Köyü’nden Hasan Ölmez üçüncü oldu. Birinciye 3 Cumhuriyet altını, ikinciye 2 cumhuriyet altını, üçüncüye 1 Cumhuriyet altını hediye edilirken katılımcıların her birine 50 lira ödül verildi.

Programda konuşan Vali Vasip Şahin, çiftçilerden projelerden yararlanmalarını isteyerek Arapgir’e kurulacak HES konusunda açıklamada bulundu. Vasip Şahin, “Bu yarışmayla Arapgir’in patentli Köhnü üzümü bir defa daha gündeme getirilmiş, çiftçilerimiz özendirilmiş oldu. Diğer taraftan Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu tarafından 10 adet traktör çiftçilerimize dağıtıldı. Proje sonlandığı zaman bu sayı 25’i bulacak. Tarımsal alanda önemli destekler var. Çiftçilerimizin bundan haberdar olarak bizleri zorlamalarını bekliyoruz. HES’ler bildiğiniz gibi doğaya en az zarar verecek şekilde inşa edilmeli. Sizlere katılıyorum. Ama şurası da var Türkiye enerji açığı çok yüksek olan bir ülke. Enerjimizin hemen tamamını dışarıdan sağlamak durumundayız. Dolayısıyla bu ülke mevcut kaynaklarını kullanmak zorunda. Eğer kalkınmak istiyorsak burAda yapacağımız şey asgari zararı vererek bu işi yapmak. Yarışmaya katılan ödül alan, almayan çiftçilerimize başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Daha önce üzüm festivali adı altında yapılıyordu bu etkinlik. İlçe yetkililerinin aldığı karar neticesinde bir hassasiyet gösterildi. Dünyanın ağladığı bir Mısırımız vardı, Suriyemiz vardı. Onlar orada acı çekerken, şehit olurken bur da konserler verilmesi asla doğru olmadığı gibi benim de şahsi kanaatimde bu yöndeydi. Bugünkü üzüm festivalinin güzel tatlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, “Arapgir tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan, ayakta durmaya çalışan engebeli bir coğrafyanın vadileri içerisine yerleşmiş mahalle ve köyleriyle, farklı resimleriyle iddialı olan bir ilçedir. İddiası havasındaki temizliği, toprağındaki temizliği ve insanındaki temizliğine bağlıdır” şeklinde konuştu.

Bu arada, Tarım Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu tarafından yüzde 50 hibe ile traktör çıkan çitçiler Edip Mayda, Ali Rıza Akkaya, Yasın Akkaya, Kamil İnbaşı, Fuat Özatalay, Cihan Kızılkaya, Semai Soner, Mustafa Kürekli, Mustafa Yücel ve Nevzat Şahin’e traktörlerin anahtarları törenle verildi.

Arapgir Kaymakamlığı ve Arapgir Belediyesi tarafından organize edilen üzüm yarışmasına, Vali Vasip Şahin, Kaymakamı Ercan Turan, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İrfan Kaya, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, STK temsilcileri üzüm üreticileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız