SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Yıldırım Hasarı Büyük

A- A+ PAYLAŞ
 
Arapgir’i besleyen enerji nakil hattında yıldırım çarpmasıyla meydana gelen hasarın boyutlarının büyük olduğu öğrenildi.  Yıldırımın  yeraltına kadar inerek kuvvetlenmesi nedeni ile hasarın bir hayli geniş alana yayılmasına neden olduğu ifade edildi. 
 
Pazar günü meydana gelen yağış esnasında Arapgir’in elektrik ihtiyacını karşılayan Keban-Arapgir yüksek gerilim hattına yıldırım çarpmış ve ilçenin belli bölgeleri ile köylerine elektrik verilememişti. Hasarın büyük olması nedeni ile Keban Barajı ile iletişimi kesilen Arapgir, Erzincan üzerinden beslenmeye başladı. Ancak Erzincan üzerinden gelen elektriğin ihtiyacı karşılayamaması nedeni ile sadece ilçe merkezinin bir kısmı ile çeşitli mahallelere elektrik verilmeye başladı. Bölgeye Malatya merkezdeki ekiplerin de gönderildiği ve çalışmaların devam ettiği, ayrıca bazı bölgelere de elektrik verilmesinin zaman alabileceği belirtildi.
 
6 TRAFO BİRDEN YANDI
 
FEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre Keban-Arapgir hattında yıldırım sonucunda 6 trafonun birden yandığını belirttiler. 7 grup izolatörün patladığını belirten yetkiler, her grup içerisinde en az 40 direğin olduğunu ve 400’e yakın izolatörün hasar gördüğünü belirttiler. 
 
Belli bölgelere elektrik verilememesinin nedeninin ise hava karardıktan sonra arıza tespitinde zorluk yaşanmasından ileri geldiği belirtilerek, 35 kişilik bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğü ve en kısa zamanda ilçenin tamamına elektrik verileceği ifade edildi. İlçedeki bazı mahallelere elektrik verilemediği ve dün akşam itibari ile merkezin tamamına elektriğin verildiği belirtildi. Elektrik kesintisi sonrasında ilçe halkı arızanın giderilememesine tepki göstermiş ve evlerindeki yiyecek maddelerinin bozulduğunu dile getirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız