SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'deki Eskişehir Vadisi Turizme Kazandırılıyor

0
Güncellendi - 2018-02-03 18:52:23
Arapgir'deki Eskişehir Vadisi Turizme Kazandırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen planlama çalışmaları kapsamında Arapgir İlçesi Eskişehir Vadisi’nin ilk etapta 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planının hazırlanarak onaylandığı, daha sonra da bu plana uygun olarak 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının tamamlandığı bildirildi.

Yaklaşık 7 km uzunluğunda olan Eskişehir Vadisi’nin, bölge sakinlerinin de görüş, öneri ve beklentileri doğrultusunda Malatya turizmine kazandırılması için Arapgir Belediyesi ile birlikte önemli bir takım çalışmalar yapıldığı ve Arapgir Belediyesi tarafından DAP Projesi kapsamında sürdürülen Kentsel Tasarım Projesinin de yine bu plana uygun bir şekilde yürütüldüğü dile getirildi.

7 km uzunluğunda el değmemiş doğa

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı; Yaklaşık 7 km uzunluğundaki vadinin iki tarafındaki yamaçları belli bir kot hattı ile saran 470 hektarlık bir alanı kapsıyor. Eskişehir Vadisi; el değmemiş doğasıyla, peyzaj karakteriyle, yeşil kullanımların yoğunlukta olduğu korunacak nitelikte bir alan olup, imar planları hazırlanarak potansiyellerinin ve mevcut durumunun gelecek nesillere aktarımının sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı doğrultusunda; mevcut konut alanları, ağaçlandırılacak alanlar, sulama alanları, su kanalları ve tarım alanları gibi fonksiyonların Eskişehir Vadisinin kültürel, ekonomik ve doğal değerlerinin sürdürülebilirlik ilkesinden hareketle korunarak geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bekir Sözen (6 yıl önce)
    İmar ve şehircilik daire başkanliğı güzel işlere imza atıyor.Darende de benzer bir çalışma ile Günpınar nADİR arası Aşudı vadisindeki mahalleler için planlama yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Doğal güzellikleri , temiz buz gibi sularıyla, tarihi eserleriyle bu bölge Arapgir'in en güzel yerlerinden birisi.Burada yapılacak çok iş var ama lütfen işe yollarını yapmakla başlayın.Yoksa bu güzel yeri insanların görmesine mani olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla