SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'e RES Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:46:50
Arapgir'e RES Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesinde yapımı planlanan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 2011 yılında 49 yıllığına lisans verilen Arapgir Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için çalışmaların hızlandırıldığı ve revize proje için ÇED süreci başlatıldığı bildirildi.

İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Arapgirli işadamları Cemal ve Ercihan Ekşi’nin Ekşi Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılacak olan Arapgir RES için Malatya Valiliği tarafından revize proje için ÇED süreci başlatıldı.

“GÜNCEL TEKNOLOJİ KULLANILACAK”

Arapgir ilçe merkezine 6,5 kilometre uzaklıkta Aktaş ve Günyüzü ile Onar Köyleri, Kepez Tepe, Kızıl Tepe, Örtülününsay Tepe ve Bat Tepe mevkiinde yapılacak olan Rüzgar Enerjisi Santrali için sunulan dosyada , “Rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üretmek amacıyla 10 MWe kurulu gücünde 5  adet türbinden oluşan Arapkir Rüzgar Enerji Santralı Projesi’nin kurulması planlanmaktadır. Arapkir RES için seçilen türbin modeli, günümüzde üretilen en güncel teknoloji türbinler arasından seçilmiş olup, gerek çevreye verilen ses düzeyi, gerekse estetik görünümleri bakımından üst düzey tasarım özellikleri sergilemektedir” denildi.

ÜRETİLEN ELEKTRİK ARAPGİR’E…

Proje için ayrıca şu bilgiler verildi, “Rüzgar Enerji santrallerinde MW başına yatırım değeri 2.000.000 TL kabul edilmektedir. Bu değer dikkate alınarak proje bedeli 20.000.000 TL olarak hesaplanmıştır. 5 adet türbinden elde edilecek 10 MWe 34,5 kV’luk enerji iletim hattıyla Arapgir Havza TM’ye bağlanacaktır. Proje kapsamında, inşaat aşamasında 15 kişi çalışacak olup, işletme aşamasında 4 kişi çalışacaktır.”

Proje ile ilgili çalışmaların 2015 yılında hızlandırılacağı bildirildi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız