SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgirli Şair Fehmi Gür için Anma

A- A+ PAYLAŞ

Arapgirli Halk Ozanı Fehmi Gür ölümünün 26. yılında Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma grubunun organizasyonu ile anıldı. Düzenlenen Anma Programına Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu temsilcisi Av. Abdulkadir Artan ve grup üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, "Ünü topraklarımızın dışına taşmış halk ozanlarımız gibi tanıtamadığımız halk şairimiz Fehmi Gür’ün eserlerini keşke okullarımızda okutabilseydik" dedi.

Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu temsilcisi Artan, “Ne mutlu Malatyamıza ki edebiyat, fikir ve ilim alanında ki büyük değerlerimizi geçmişten günümüze taşıyabiliyoruz” diyerek 20. YY’da yaşamış, üç yaşında çiçek hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetmiş seferberlik çocuğu Fehmi Gür’ü tanımak ve tanıtmak istedikleri için bu organizasyonu düzenlediklerini belirtti. "Fehmi Gür on üç yaşındayken gördüğü bir rüyada sunulan badeden bir miktar içtikten sonra uyandığı sabah şiir yazmaya başlamıştır."diyen Artan, seferberlik yıllarından sonra çok değerli eserleri edebiyatımıza kazandıran Fehmi Gür’ün 1982 yılında 68 yaşında vefat ettiğini belirtti.

Fehmi Gür’ün oğlu Ozanoğlu Nurettin Gür, "1910’lu, Yemen türkülerinin yakıldığı yılların evladı" dediği babası Fehmi Gür’ün 20.YY’da Malatya’da yaşamış ömrü boyunca şiirle intikal etmiş bir ozan olduğunu ve günümüzde İnönü Üniversitesinden öğretim üyelerinin yapmış oldukları çalışmalar ile eserlerinin kitaplaştırıldığını söyledi. Oğul Gür, Allah ve Peygamber sevgisi başta olmak üzere toplumsal konularda şiirleri bulunan Fehmi Gür’ün toplumsal sıkıntıları anlatmak üzere yürüyerek 28 günde Ankara’ya gittiğini ifade etti.

Fehmi Gür’ü Anma Programının sonunda yerel şairler: Turhan Toy, Bahri Çavuşoğlu, Osman Kaya, Metin Özer Fehmi Gür’e ait eserleri okudular Bestekâr Yakup Fırat Fehmi Gür’e ait bestelediği şiirleri seslendirdi. Ozan Murtaza Aksüt ve Ozanoğlu Nurettin Gür bağlamaları ile dinleyicilere güzel eserler sundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız