SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arapgirli Üreticiler Cezalandırıldı"

0
Güncellendi - 2019-03-29 20:12:45
A- A+ PAYLAŞ

  • Arapgir’de üretilen mor reyhan çayını satıştan kaldıran Esenlik şirketine ortak tepki

Arapgir Belediyesi’nin İnönü Üniversitesiyle uzun çalışmalar sonucu üretimini sağlayıp, tescil ettirdiği mor reyhan çayının Esenlik Şirketine bağlı marketlerden satışının iptal edilmesine CHP ve İYİ partiden tepki geldi. Soykan meydanında açıklama yapan CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu, “Türkiye’de tıbbı Aromatik bitkilerde coğrafi işaret belgesi alan Türkiye’deki ilk ve tek ürün olma hüviyetine sahip Arapgir mor reyhan çayının Esenlik Marketlerde satışı yasaklanarak Arapgirli üreticiler cezalandırıldı” derken, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ise “Yürekleri yetiyorsa Çakıroğlu helvasını da raftan indirsinler” dedi.

Yaklaşık iki yıldır Esenlik Marketlerde satışa sunulan Arapgir’in ünlü mor reyhan çayının Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu’nun CHP’den belediye başkan adayı olmasının ardından satıştan kaldırıldığı ileri sürüldü.

Mor reyhan çayının satışının iptal edilmesine tepki gösteren CHP ve İYİ Partili adaylar Soykan Meydanında açıklama yapıp, Esenlik Şirketi’nin iade ettiği mor reyhan çaylarını vatandaşa dağıttı.

“Bu tavır Arapgirlilere ve üreticilerimize hakarettir”

Burada konuşan CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu, yerelde kalkınma modeli olarak geliştirilen ve artık değil Arapgir’i Türkiye’yi de dışarıda tanıtan tescilli bir ürünün Malatyalıların marketinde satışının yasaklanmasına tepki göstererek “Esenlik Şirketi’nin 40 yakın marketinde satılmak üzere taleplerimiz değerlendirildi.  Bir miktar mal alındı. Satmamak için adeta uğraşıldı.  Depoda tutulan 80 koli mal bir başka partiden aday olduk diye iade edildi. Arapgir ve Malatya cezalandırıldı.  Türkiye’de şu anda coğrafi işaret belgesi olan tek üretim budur ve yüzde yüz organiktir. İçildiği kadar sağlık malzemesi olarak da satılabilecek destek tedavisinde doktorlarımızın tavsiye ettiği bu çay, reyhan ürünleri, maalesef Malatya’mızda halkın elinden alındı.  Üreticisinin elinden alındı ve iade faturası kesilerek geçen hafta Arapgir belediyemizin satmış olduğu firmaya iade edildi” diye konuştu.

“Beydağı küçük kafalar doğurmaz. Beydağı zirvedir” diyen Cömertoğlu, “Malatya’da her zaman geçilmesi zor olan bir memlekettir.  Yönetimde bir zafiyet var.  Siyasette bir zafiyet var.  Biz yerel yöneticiyiz.  Savaş yapmıyoruz.  Savaşanın kazananı olmaz.  Şehrin çöpçüleriyiz. Mor reyhanın satışının engellenmesi Malatya’ya bir zulümdür. Arapgirli’ye bir zulümdür.  Buradan Arapgirlilere bir çağrı yapalım; bu hareket,  hem Arapgir’deki hem de Malatya’da ki 30 bin  Arapgirli'ye yapılan bir hakarettir” ifadelerini kullandı.

“Yiğitseniz helvaları da indirin”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe de, “Arapgirli üreticilerin zarar göreceği böylesine bir kararı alan yöneticilere diyecek söz bulamıyorum” dedi.  İade edilen 80 koliyi satın alarak halka dağıtacaklarını kaydeden Gökçe, “Bugün Aragir'imizin öz değerini tarımsal kalma adı altında bu ürünümüzü sadece ve sadece başka bir siyasi partiden aday olduğu için bu noktaya getiren siyasi zihniyeti yazıklar olsun. 80 koliyi iade etmiş iade edilen seksen koliyi şahsımız olarak aldık ücretsiz olarak hemşerilerimize protesto kınamak adına dağıtacağız. Malatya’yı, üreticileri cezalandırıyorlar. Soruyorum Esenlik Şirketi  sadece birilerinin arka bahçesi mi?  Malatya'nın öz değeri. Yürekleri yetiyorsa Çakıroğlu helvasını raflardan indirsinler. 1 Nisan'da hesabını soracağız. Sonuna kadar Arapgirlilerin, Malatyalıların, başkanımızın, üreticilerimizin yanındayız. Bu haksızlıklar, yandaşlık, adaletsizlik, kayırmalar kesinlikle son bulacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 80 koli mor reyhan çayı vatandaşlara dağıtıldı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak çok üzülüyorum, Arapgir insanın ve halkının ekmek kapısıdır bu ürün, Bu ürünümüzü rafından indiren zihniyete yazıklar olsun,Allah bin türlü belalarını versin,kahrolsunlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    adını nergis yapın. satılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • okuyucu (5 yıl önce)halil isimli kullanıcı yorumuna
    helal olsun işte bu..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    haluk cömertoğlu sonuna kadar haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Arapgir halkında eğer azıcık düşünce varsa akp ye gerekli cezayı sandıkta keser.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (5 yıl önce)
    İktidarları ve güçleri sallanınca gerçek yüzleri meydana çıkıyor , sıkıysa helvaları satmasınlar da görelim ...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    satılmıyorsa ne yapsınlar zararmı etsinler adamlar bir araştırın bakalım satılmaya başlayalı kaçtane mor reyhan gitmiş önce siz güzel reklam verin sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    esenlik ve belediye zihniyeti yazıklar olsun,arapgir belediye başkanı haluk cömertoğlu sonuna kadar haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Bu nasıl bir üründür ki, bu nasıl bir ticari anlayıştır ki bütün geleceğini ve mevcudiyetini bir marketin satışına bağlamış ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun esenlige
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (5 yıl önce)
    bir arapgirli olarak esenlik i kiniyorum milletin parasiyla millete postami koyuyonuz siz ne bicim insanlarsiniz
    0
    0
    Yanıtla