SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırdım, Anlatılan Gibi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 2003 yılında 2 RF-4E Fantom tipi uçağın düşmesi sonucu oğlunu şehit veren Melahat Ongun, bu kadar çok uçağın düşmesinin tesadüf olamayacağını söyleyerek, "Oğlumun kazasını araştırdım bize anlatılan gibi değilmiş, uçak eski olduğu için düşmüş" dedi. 

Türkiye'de yaklaşık 9 günde Malatya ve Konya'da düşen üç RF-4E/TM uçağında 6 pilot şehit oldu. Yapılan araştırmada, bu tip uçaklardan Türkiye'ye 24 tane geldiği ve bunların 12'sinin belirli aralıklarla düştüğü 12 pilotun şehit olduğu belirlendi. Ardı ardına şehit pilot haberlerinin gelmesinin ardından geçmişte aynı tip uçakta aynı şekilde kazada oğlunu kaybeden şehit annelerinin de yüreği yandı. Bunlardan biri olan ve 2003 yılında Malatya Akçadağ'da düşen iki uçaktan birinde olan Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yaparken şehit olan Fatih Ongun pilot üsteğmenin annesi Melahat Ongun, "Oğlumun kazasını araştırdım bize anlatılan gibi değilmiş, uçak eski olduğu için düşmüş" dedi. 

Gözüyaşlı anne, kazanın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen oğlunun uçağının nasıl düştüğünü bir türlü öğrenememiş. Ongun, kendisine yapılan açıklamada kalkan iki uçağın kanadının birbirine çarpması sonucu uçakların dağa çarparak düştüğünün söylendiğini belirterek, "Benim yaptığım araştırmalar bunun aksini söylüyor. Oğlumun uçağı ile irtibat bulutların arasına girdiğinde kesilmiş. Yani o dağa çarpmamış irtibat bulutların arasındayken kesilmiş ve alçak bir yere düşmüş" dedi.

Ongun, bu kadar çok uçağın düşmesinin tesadüf olamayacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bir şeyler var ama ne olduğunu bilmiyorum. Biz şehit aileleri olarak bunun araştırılmasını istedik ama araştırılsa da bir yere varamayacağımızı söylediler. O bakımdan bu konu beni çok üzüyor bugün yine 12 yıl önceki acıyı yaşadım. 2003 yılından buyana her cuma şehitliğe gidiyorum ve bu acıyı yaşıyorum neden. Biz artık bunların yaşanmasını istemiyoruz artık ne yapılacaksa yapılsın. F4'leri kaldıracaklarmış bu zamana kadar uçakların yarısı düştü bundan sonra mı akılları başına geldi. Düşe düşe mi bitirilecekti. Herkesin yüreği yandıktan sonra mı?"

Melahat Ongun, oğlunun uçağının düşmesi olayını araştırdığında korkunç bir gerçeği öğrendiğini ifade ederek, "Benim işittiğime göre uçakların çok eski olduğu söyleniyor. 2003'te Fatih şehit olduğunda uçakların çok eski olduğu uçakların kaza yapabileceğini ama bir türlü elden çıkarmadıklarını duymuştum. Hâla o günden bu güne bir önlem alınmadı kazalar oluyor ve çocuklarımız şehit oluyor. Nasıl bir önlem alırlar ne yaparlar bilmiyorum ama içimiz yanıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız