SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırılması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:56
A- A+ PAYLAŞ

CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu ve Faili Meçhuller” konulu konferansa katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, "13 vasıtayla dolaşan ve ambulansının içerisinde de kalp ameliyatı geçirdikten sonra Amerika’dan getirilen tam teşekküllü, ameliyatta yapılmak üzere cihazların bulunduğu bir ambulansla dolaşmaktadır. Ama her ne hikmetse bunların hiçbiri yoktur. En yakın dostları olan doktorlardır. Ve Özal, karga tulumba, eski bir araçla önce GATA’ya sonra da yol değiştirerek, Hacettepe Üniversitesi'ne götürülmüştür. Burası karışıktır. Ama şunu söyleyeyim; asıl bakılması gereken suikasttır. O unutturulmaya çalışılıyor. Ama bu ölümü doğrultusunda kamuoyu daha fazla yönlendirilmeye çalışılıyor. Ben şunu çıkarıyorum arkadaşlar; cumhurbaşkanı olsanız da, Cumartesi günü hastalanmayın. Suikast çok önemlidir. Özal'ın suikastının araştırılması gerekiyor" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK’lıdan Sakine Cansız’ın evine taziye ziyaretinde bulunmasına da değinen Sağlar, “En insani hareket... 3 kişi hunharca öldürülmüş, milyonlarca insan ayakta, yüz binlerce insan, insan olmanın getirmiş olduğu duygularla tepki içerisinde ve bir cenaze var. Taziye evine giden Hüseyin Aygün’ü bahane ederek CHP ile oynamaya kalkıyorlar. Olay basit; insani görev... Yanı başınızda sevmeseniz, katil olduğunu bilseniz, hırsız olduğunu bilseniz, komşunuz ölse de ilk koşacak sizsiniz. Bizim inancımız ve ideolojimiz budur. İnsanın acısını paylaşmaktır. Ama bunu anlamıyorlar” diye konuştu. Sağlar, gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülemediğini, düşüncelerinin yok edilemediğini ifade ederek, şunları söyledi: 

“Uğur Mumcu’nun anısına buradayız. Uğur Mumcu ölmedi ve onu katlettiklerini zannediyorlar. Ama bir insan 20 yıl boyunca düşünceleriyle, sözleriyle hala taze ise, burada Uğur Mumcu’yu anan çok değerli genç kardeşlerimiz Uğur Mumcu adına şiirler okuyup, mumlar yakıyor ve Uğur Mumcu’yu biliyorlarsa, onu öldürememişler demektir. Uğur Mumcu'nun düşüncelerini yok edememişler demektir.”

Ocak ayını 12 Eylül’den sonra sevmediğini kaydeden Sağlar, “Ocak aylarını sevmiyorum. Ben 6 Ocak’ta doğdum. Benim için çocukluğum ve gençliğimde Ocak ayı çok güzeldi ve bu ayı severdim. Anam babam doğum günümde alamadıklarını bana hediye ederlerdi. Ama 12 Eylül’den sonra Ocak ayını artık sevmiyorum” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Faili meçhul cinayetler, karanlık olaylar ülkemizin yıllar içinde yaşadığı en önemli problem yumağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu cinayetlerden en önemlilerinden biri de şüphesiz Uğur Mumcu cinayetidir” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye uzun yıllardır siyasi cinayetlerin işlendiği ancak bu cinayetleri işleyenlerin bulunamadığı ya da cezasız kaldığı bir ülke görünümündedir. Ülkemiz bu katliamlarla, ölümlerle yüzleşmediği sürece bunlar bizim için utanç kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı ilçe ve belde belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız