SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırılması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:59:55
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın ölüm raporu ve olayının aydınlanması Türkiye'nin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması açısından büyük önem arz etmektedir” dedi. 

Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Özal'ın ölümüyle ilgili ortaya atılan iddialar konusunda yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya'lı olmasıyla da iftihar ettiğimiz ama en çok bu ülkeye olan hizmetleri ile andığımız Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ın ölüm sebebi üzerinde bir süredir tartışmalar devam ediyor.Vefatından hemen sonra başlayan suikast söylentilerine rağmen o günün şartlarında herhangi bir soruşturma, inceleme hatta otopsi bile yapılmamış olması suikast şüphelerini arttırıyor.

Savcılığın geç de olsa bu soruşturmayı açmış olması ve merhumun naaşından alınan örneklerle Adli Tıp Kurumunun detaylı bir rapor hazırlaması bu süreçte önemli bir gelişmedir. Adli Tıp Raporu maalesef şüpheleri ortadan kaldırmamış aksine şüpheleri arttırmıştır” ifadelerini kullandı.

“Bu rapordan sonra tartışmaların yanlış bir yöne doğru gittiğini görmekteyiz. Merhumun zehirlendiği varsayımından hareket eden bu tartışma Adli Tıp Raporundaki zehirlenmeye dönük kesin kanaat oluşmadığı ifadesinden yola çıkarak zehirlenme şüphesinin ortadan kalktığını ifade etmektedirler. Oysa ilgili raporun, "zehirli maddeler bulundu ama bundan dolayı öldüğü söylenemez" şeklindeki değerlendirmesi şüpheleri arttırmaktadır” diyen Öz, açıklamasını şöyle tamamladı:

”Kaldı ki sadece zehirlenmeye odaklanmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Genel olarak suikast olup olmadığının araştırılması gerekiyor. Savcılığın çok yönlü soruşturması da devam ediyor ve açıklığa kavuşmasını hepimiz gönülden istiyoruz. Bu olayın aydınlanması Türkiye'nin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması açısından büyük önem arz etmektedir. Soruşturmanın şüpheleri arttıran değil şüpheleri izale edecek bir yöne doğru yönelmesini temenni ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız