SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Araştırıyor, Düşünüyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, bir kayısı şehri olan Malatya'nın turizm kenti olması için de start verildiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu konuyla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kültür ve turizm'de neler yapabileceğimizi düşünürken ve istişare ederken, bu konuda diğer dünya ülkelerinde neler yapılıyor, önce onu da araştırdık. Mesela Fransa, Kore, Yeni Zellanda ve Avusturalya gibi turizmin geliştiği veya gelişmekte olan ülkeleri de araştırıyoruz. Ordaki örnek çalışmalardan şehrimizde de neler yapabiliriz diye onu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehir'de önce turizm altyapısını hazırlayacaklarını sonra ise turist bekleyeceklerini söyleyen Kabahasanoğlu, "Eğer altyapıyı hazırlar ve belli noktalara turist ziyareti gerçekleştirirseniz, o zaman turist sayısı artar. Malatya'ya günde inen uçak sayısı 5-6'dır. Bu rakamın katlanarak artması işten bile değil" şeklinde konuştu.

"Kayısı şehri olan Malatya niye turizm kenti de olmasın" diyen Kabahasanoğlu, "Tarihi derinliği Malatya kadar olan bir başka kent yoktur. Bu Aslantepe Höyüğü'nde çıkan kazılarda ispatlanmış. Malatya yakın gelecekte, bu tarih derinliği ile turizm girdisi artabilir. Bu girdinin artması için önce merkez ve ilçeler bazında kültür ve turizm envanteri çıkartıp, bunu kitap haline getireceğiz. Bütün bunlar şehrimizin turizm ve kültür potansiyelini ortaya çıkarmak için yapılıyor. Sayın valimizin direktifleri ile kültür ve turizm envanteri çıkartıp, bunu kitap haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız