SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Araştırma Komisyonu Kurulmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:01
'Araştırma Komisyonu Kurulmalı'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya eski Valilerinden olan Emniyet eski genel müdürü Rafet Küçüktiryaki'ye ait olduğu ve Kenan Evren'in arşivinde çıktığı öne sürülen mektuptaki ifadelerle ilgili olarak TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyip, değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, Küçüktiryaki'ye ait olduğu öne sürülen ve Alevilere baskı- zulüm yapıldığına dair ifadelerin yeraldığı mektubun metnini de okudu 

Ağbaba, 12 Eylül döneminin Emniyet Genel Müdürü Rafet Küçüktiryaki'nin, Kenan Evren'in arşivinde bulunan Aleviler hakkındaki mektubunda yazılanlarla ilgili olarak cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Ağbaba, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş'ın, İstanbul'da dinlenen Küçüktiryaki'ye, yazdığı iddia edilen mektupla ilgili sorular sorduğunu hatırlattı. Mektubun Evren'in arşivinde bulunduğunu ve komisyonda ortaya çıktığını ifade eden Ağbaba, Küçüktiryaki'nin kendisini, 'Yavuz Sultan Selim'den sonra en büyük Alevi-Kızılbaş düşmanı' olarak tanıttığını ve 'Alevi-Kızılbaş kasabı olmakla övündüğünü' belirtti.

Ağbaba, Tiryaki'nin 23 Temmuz 1975 ile 7 Şubat 1978 tarihleri arasında Malatya Valiliği yaptığını hatırlatarak, mektupta yazılanların o dönem yaşananlar hatırlanınca doğru olduğunu iddia etti. Küçüktiryaki'nin bu dönemde Malatya'daki çok sayıda cinayetin hamiliğini yaptığını belirten Ağbaba, Malatya'daki olayların ilgili kişiler tarafından itiraf edilmesine rağmen hala açıkça ortaya çıkarılamadığını ifade etti. Ağbaba, bir grup CHP'li milletvekili olarak yarın ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirerek, mektupta yazılanlarla ilgili olarak cumhuriyet savcılarını da göreve çağırdı. Ağbaba, mektupta yazılanların insanlık ve nefret suçu olduğunu ve bu suçlarda zaman aşımı olmadığını söyledi. Ağbaba, konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması gerektiğini de söyleyerek, bu yöndeki taleplerini yarın TBMM Başkanlığı'na ileteceklerini dile getirdi. 

Ağbaba, açıklamasında, 12 Eylül öncesi Malatya'da ideolojik nedenlerle öldürülenlerin listesini de verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız