SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırma Önergesi Vereceğiz"

A- A+ PAYLAŞ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu , Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk, Merkez İlçe Başkanı Muhteşem Kartal ile parti yöneticileri ile birlikte Füze Kalkanı kurulması planlanan Malatya Kürecik Bölgesi’ni ziyaret ederek köylüler ile bir araya geldiler.
 
Kürecik Kültür Derneği Cemevi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan füze kalkanının kumandası Türkiye’de olmazsa buna karşı çıkarız demişti. Ancak şimdi görülüyor ki füze savunma sisteminin kumandası da  yetkisi  de başka ülkelerde. Biz CHP olarak olayın takipçisiyiz.Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımızın istekleri doğrultusunda Kürecik’e kurulması planlanan füze kalkanı ile ilgili Meclis Araştırması  yapılması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Genel Başkanımız Kürecik bölgesi muhtarlarının ziyareti sırasında Kürecik’in yanında olacağız dedi. Sahiplendi.2 Ekim’de gerçekleştirilecek protesto gösterisine kalabalık bir milletvekili topluluğu ile katılmayı planlıyoruz.CHP olarak sürekli sizlerin yanınızda olacağız ” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada “Kürecikte bulunmak benim için bir onurdur. Burada hayatını kaybeden devrimcileri saygıyla anıyorum.Bizler tüm dünyada savaşa ve savaşın tüm araçlarına karşıyız. Bugün burada Ortadoğu da savaş Bu Kürecik’in, Malatya’nın, Türkiye’nin sorunudur. Hatta bütün dünyada savaşa karşı olanların sorunudur. Ortadoğu’da yeni bir savaşın aracı olan tesislerin burada kurulmaması için mücadele edeceğiz. Duyarlı insanlarsınız. Bu duyarlılığınız tüm Türkiye’de mücadele başlatacaktır. Biz halk partisi olarak burada sizlerle birlikte olacağız. Ayrıca Mecliste de  bu tesislerin kurulması Meclisin onayına bağlıdır. Bu tesis yabancı ülkelerin kontrolünde olduğu için halkın seçtiği milletvekilleri tarafından karar verilmesi gerekmektedir. Ayrıca Meclis genel görüşmesi ve araştırma önergesi vereceğiz” dedi.
 
ADD'NİN TEPKİSİ..
Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir de, bir açıklama yaparak füze kalkanına tepki gösterdi.
 
Tunçdemir'in açıklaması şöyle:
 
"Füze Kalkanı Sistemi Kalkanın, İsrail'i İran füzelerinden korumak için konuşlandırılacağı söyleniyor. Kalkanın İran'a karşı konuşlandırıldığı, İsrail ile eşgüdümlü olduğu ……….. doğru da... Görmemiz istenmeyen bir hedefi daha var bu kalkanın: sözde " kukla büyük kürdistan".
Füze Kalkanı Sistemi Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi, Türkiye-İran-Irak ve Suriye'den koparılacak toprak parçaları birleştirilerek bir sözde "kukla büyük kürdistan" yani bir "İkinci İsrail" devleti kurulmasını öngörmektedir. Bu Kukla Devlet‟in ilk parçası Irak’ın kuzeyinde fiilen kurulmuştur, ancak Türkiye, İran ve Suriye'den gelecek tepkilerden çekinildiği için henüz bağımsızlık ilan edememiştir
Füze Kalkanı Sistemi ABD bu kalkanı boşuna kurmuyor ve kullanılması için gerek olduğunda canı yanan İran karşısında Türkiye hedef haline gelecektir. Böyle bir durumda İran ortalıkta olmayan Amerikan hedeflerini değil ona yataklık etme durumunda kalacak olan en yakınındaki Türkiye‟nin önemli şehirlerini vuracaktır
Füze Kalkanı Sistemi Eskiden PKK'ya destek veren İran ve Suriye de Amerika'nın bu planının farkına varmış, PKK'nın kendi ülkelerindeki uzantılarına karşı Türkiye ile eşgüdüm halinde operasyonlara başlamışlardır. Bu işbirliğini baltalamak için bu ülkelerin arasına kama sokmak gerekiyordu. İşte Füze Kalkanı, Türkiye-iran-Suriye arasındaki mutabakatı bozacak bir kama olarak kullanılacaktır.
Füze Kalkanı Sistemi Bu ülkelerin birbirine düşmesi ile Barzani Devleti daha bağımsız hareket edebilecek, Bağdat ile bağlarını koparmak için eli serbestleşecektir. Sözde "büyük kürdistan" yolundaki ikinci adım, Barzani Devleti'nin Türkiye'ye doğru genişlemesi olacaktır..
ABD ne yapmak istiyor ? 
- Türkiye‟nin Amerika‟ya daha da bağımlı olmasını sağlayacaktır. 
- Öyle değilmiş gibi takdim edilse de Türkiye‟yi Doğu‟ya karşı cephe ülkesi yapacaktır. 
- Bu projenin devamında hangi tamamlayıcı unsurlar olduğu meçhuldür.
Füze Kalkanı, Türkiye'nin başına büyük belalar açacak bir İsrail projesidir. Kısa süre önce İsrail, güya nükleer silah üretecek diye İran’a saldırmak üzere hazırlık yaptığını bildirdi, hatta ABD'de bu konuda hazırlık yaptığını en yetkili askeri ağızdan duyurmuştu.İran-ABD/İsrail arasındaki bir çatışma kara birlikleriyle olmayacaktır. İsrail hava kuvvetlerini ve füzeleri kullanmak isteyecek, İran’da buna yine füzeler ve hava kuvvetleriyle karşılık verecektir
ABD, İsrail’e biraz sabırlı olmasını, sözde Füze Kalkanı adlı sistemin kurulmasını beklemesini tavsiye etmiştir. Bu sistemle, İsrail İran’a veya diğer hedeflere hava kuvvetleri ve füze ile saldırırken, İran’ın tüm füzeleri ve hava kuvvetleri bu sistem tarafından havada vurularak etkisiz hale getirilecektir.Etkisiz hale getirilen tüm füzelerin (Nükleer başlıklı olanlar dahil) düşeceği yer Türk toprakları, etkilenecek olan Türk Milletidir. 
8 yıl Irak ve İran’ı savaştırıp, sonunda zayıf düşen Irak'ı işgal eden ABD, yine aynı yöntemler Türkiye ve İran’ı savaştırıp, sonunda Türkiye'yi ekonomik ve askeri olarak zayıflatıp, yeni bir demokrasi !!!!! Getirme hareketi başlatacaktır1991 yılında, 3723 sayılı ve 12.04.1991 tarihli yasa ile TBMM tarafından onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartı anayasal güvenceye bağlanacak ve bölücü terörün isteği doğrultusunda (ABD+BDP+PKK+Barzani) işbirliğiyle, Güneydoğu ve Doğu bölgesine "Özerklik" verilecektir
- Irak'taki ve yurtiçindeki PKK teröristlerine af getirilerek, yurda girecekler ve BDP'li belediyelerde istihdam edilerek, özerk bölgenin milis kuvveti oluşturulacak, 
- Bölücü Hareket BM'e başvurup, İkiz Sözleşmelerin birinci maddesine göre, Türkiye'den ayrılıp, Irak'taki Barzani ile birleşmek üzere "Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı" için plebisit isteyeceklerdir.
ABD'nin Irak'tan çekeceği 50.000 kişilik muharip birlikleri, ağır silahlarıyla birlikte İskenderun ve Mersin limanlarından gitmek üzere Zaho'dan Türkiye'ye girmeye başlayacaklar, 18 ay sürecek çekilme sırasında Güneydoğu Anadolu bölgemizde karakollar kuracaklar, yani bölgeyi fiilen işgal ederek, ayrılıkçı hareketlere askeri koruma sağlayacaklar
Türk Ordusu Barzani'ye ve ayrılıkçı harekete ve onlara koruma sağlamak için çekilme bahanesiyle bölgeye yerleşen ABD kuvvetlerine müdahale ettiğinde; Türk Hava Kuvvetleri karşısında, iran'a karşı yerleştirildiği iddia edilen ABD-NATO füze kalkanını, THAAD ve Patriot füzelerini bulacaktır.Çünkü Türkiye'nin bölünmesi, Güneydoğu bölgemizin ayrılarak Barzani Devleti ile birleşmesi barışçı yollardan yapılamaz. 
Öncelikle halkımız şunu bilmek istiyor. Bizim bir kalkana ihtiyacımız var mı? Maalesef yapılan dış anlaşmalar ve bu gelişmeler ülkemiz açısından pek hayırlı görünmemektedir. Yanlış bir yolda yürümekteyiz. Bu yanlış yoldan derhal dönülmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız