SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırmalarımız Sürüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da şehir içi toplu taşımada doğal gazla çalışan otobüslerin denemeye alındığı bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, doğalgazlı (CNG - Compressed Natural Gas) otobüste incelemede bulundu.

MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda teknik ekibiyle birlikte CNG’li (doğalgazlı araç) araç üreten fabrikaları gezerek araştırma yaptıklarını belirtip, alıcı ve ekibi bu kapsamda Karsan, Temsa ve Bozankaya firmalarını gezip ürettikleri CNG'li araçlar hakkında ayrıntılı bilgi aldıktan sonra firmaları test sürüşü için Malatya’ya davet etti.

Daha düşük maliyet, gürültü, yakıt emisyonu, eksoz partikülü ve CO2 emisyonu sağlayan CNG’li araçları Malatya’da test etmeyi amaçladıklarını söyleyen MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, CNG’li otobüslerle test sürüşü yaptırdıklarını ve bu alanda en ekonomik ve çevre dostu araçları öncelediklerini belirterek, “Ulaşım sektörünün önde gelen firmalarının üretimini yaptığı doğalgazlı araç filoları Türkiye’nin birçok ilinde kullanılmaktadır. Biz de MOTAŞ olarak görüştüğümüz firmalardan test sürüşü için araç talep ettik. Test sürüşü için ilk araç Temsa şirketinden geldi. Doğalgazlı olan bu aracımıza Malatya’nın Yeşiltepe, Şoför Okulu - Üniversite, TOKİ ve Temelli - Üniversite güzergâhlarında test sürüşü yaptırdık. Araçla ilgili topladığımız verileri raporlayarak Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a sunduk. Doğalgazlı araçlarla ilgili araştırmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ve Temsa yetkililerinden araçla ilgili bilgiler alan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili araştırmalara devam edilmesini isteyerek, Malatya ulaşımının daha etkin hale getirilebilmesi noktasında çalıştıklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız