SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Araştırmaya Karşı Çıktılar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:15:20
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Mart Ayı İl Divan Toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. 

SP İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen Divanda konuşan İl Başkanı Mehmet Asiltürk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Harp Akademilerinde subaylara yönelik yaptığı konuşmaya değinen İl Başkanı Asiltürk, “Orada ‘Biz aldatıldık’ diyor. Peki, 2007-2009 yılları arasında seçmene niye askeri vesayet sözleri ettiniz ve mağduriyet edebiyatı yaptınız. Görülüyor ki siz de seçmeni aldattınız. Yine bu olaylar yaşanırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiası romanları yazılıp Türkiye’nin yatak odasına girilip belgeler kopyalanarak başka ülkelere servis edildi diyorlar. O zaman o başbakan yardımcıları belgelerin yurt dışına çıkmasının ana sebebidir" dedi

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Asiltürk, “Bülent Arınç süreç başlarken ‘Sonunun nereye varacağı kestirilemeyen bir sürece girdirildik’ dediği ve kimler tarafından girdirildiğini söylemediği bir süreçtir. 3 yıldır 30 bin kişinin katili terörist başı Öcalan’ı muhatap alarak masaya oturan hükümettir. Bugün ise Cumhurbaşkanı ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor. Dün ‘Kürt sorunu vardır’ diyorlardı. Bunun ne manaya geldiğini anlamak istiyoruz. Biz Milli Görüşçüler olarak hiçbir zaman kimlik ayrımı yapmadık. Biz Lailahe İllallah diyenleri kardeş olarak görüyoruz. Nevruz bir bahar bayramı iken bugün örgütün gövde gösterisi yaptığı bir gün haline geldi. Çözüm süreci için Öcalanan’ın görüşleri tartışılır hale geldi. Bir ülke düşünün ki askeri ve polisi var ama terör örgütü liderinden medet umar hale gelmiştir. Hükümet izleme komitesi kurdu. Cumhurbaşkanı ‘bunlar olmaz’ diye tepki gösterdi. Türkiye’de yine gündem değiştirilmek mi isteniyor?” şeklinde konuştu.

“Namuslu insanlar hırsızların elektrik paralarını ödemesi için kanun hazırlıyorlar” diyen Asiltürk, “Enerji Bakanlığı tarafından bir yasa taslağı hazırlanıyor. Buna göre kayıp kaçak bedelleri yasal hale getiriliyor. Yanı hırsızın faturasını namuslular ödeyecek. Borcunu bilen, borcunu ödeyen cezalandırılıyor. Bunun bir an önce kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Hükümetin paralel yapı söylemlerini de gerçekçi bulmadığını söyleyen Asiltürk, “Hükümet sanal bir paralel yapı savaşındadır. Bir siyasi parti mecliste ‘paralel yapı’ araştırması için önerge verdi. Ancak hükümet milletvekilleri buna hayır oyu kullandı. ‘Paralel yapı bize kumpas kurdu, sivil darbe yaptı’ diyenler mecliste bunun araştırılmasına karşı çıktı. Hergün bundan şikayet ediyorlardı. Varsa paralel yapının araştırılmasını engellediler. Çünkü elindeki sanal düşman ortadan kalkacaktı” dedi. Asiltürk konuşmasında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni de yanan trambüs konusunda eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız