SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arayan Numarayı Gösteren Cihazlar Alınınca..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi'nden Sorumlu Şube Müdürü Dr.Tarkan Şahin, geçen yıl 112 Acil Servis ekiplerinin 15 bin 960 vakaya müdahale ettiğini bildirdi.

Malatya'da 20 noktada 112 Acil Servis hizmetinin gerçekleştirildiğini belirten 112 Acil Servisi'nden Sorumlu Şube Müdürü Dr.Tarkan Şahin, ayda bin 200-bin 300 vakaya müdahale edildiğini söyledi. Şahin, "Vaka sayısı Haziran ve Temmuz dönemlerinde daha da artıyor. Mesela bu aylarda vaka sayısı bin 700-bin 800'lere kadar çıkıyor. Geçen yıl 112 Acil Servis ekipleri 15 bin 960 vakaya müdahale etti" dedi.

Geçen yıl 112 Acil Servis ambulanslarının hastalarının yüzde 47'sini hastaneye kaldırdığı, 41'ini ise hastaneden başka hastaneye götürdüğünü vurgulayan Şahin, hastaların yüzde 8'ine yerinde tedavi hizmeti verildiğini ifade etti.

Vakaların yüzde 2'sinde ambulans çağrılmasına rağmen hastanın başka araçlarla hastaneye kaldırıldığını kaydeden Şahin, Malatya'da 112 Acil Servis'in başarılı çalışmalar yaptığını dile getirdi. Şahin, genelde vatandaşların 112'yi çarpma, düşme ve ani kalp rahatsızlıklarından dolayı aradığını kaydetti.

Ücretsiz olan 112 Acil Servis telefonun geçen yıllarda çok meşgul edildiğini ve asılsız ihbarların yapıldığını belirten Tarkan Şahin, numara gösteren telefonların devreye sokulmasıyla meşgul edilme sorunu ve asıl ihbarların azaldığını vurguladı. Şahin, asılsız ihbar ve lüzumsuz yere telefonu meşgul eden kişilerin numaralarının tespit edildiğini, gerekirse savcılığa verilebildiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız