SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arayanımız Soranımız Olmadı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Efsane Başkanı Nurettin Soykan, ölümünün birinci yıldönümünde sevenleri tarafından anılacak.

Geçtiğimiz yıl 6 Mayıs'ta Ankara'da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden ve 8 Mayıs'ta Malatya'da Şehir Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedilen Soykan için, Cumartesi günü mezarı başında bir anma programı düzenlenecek.

Malatyaspor'da Kulüp Başkanlığı yapan ve takıma sağladığı katkılar nedeniyle "Efsane Başkan" olarak adlandırılan merhum Nurettin Soykan'ın kızı Nurdan Tekmen, İHA Muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Tekmen, "Bir yıl bizim için bomboş geçti. Arayanımız, soranımız olmadı. Dost dediklerimiz yalan çıktı. Kapımızı çalan olmadı. Çok bekledik ama dost dediğimiz insanlar yalan çıktı. Bunda bizim suçumuz günahımız yok. Kimseden bir beklentimiz yok. Manevi destek aradık ama gelen olmadı. Gerçek dostlar böyle
yapmazdı. Bir yıldır burası bomboş, bunun sebebini bilemiyorum" dedi.

Babasını yaşlı gözlerle anlatan Tekmen, "Babam kelimelerle ifade edilemez. Çok namuslu, dürüst ve çalışkan bir insandı. Ailesinden çok etrafını ve arkadaşlarını severdi. El iyisi bir insandı" diye konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Soykan'ın yakın arkadaşı Haydar Karaduman ise, "Nurettin Soykan, Ankara ve Malatya'da yerleşikti. Soykan, Malatya'da olduğu an ofisi şenlik alanıydı. Sporseverler, fakirler, garipler, iş adamları, partililer, kısacası bütün Malatya ofisinde toplanırdı. Soykan, Ankara'da olduğu zaman bütün Malatyalılar yanına gider, en azından bir öğlen yemeğini yerdi. Birazda garibansan cebinde ne kadar parası varsa bölüşürdü. Önemli olan iz bırakmaktı. Ne mutlu ona. Malatya'ya ilk binaları o getirdi, fabrikaları o koydu. Şimdi hiçbir şeyi kalmadı ama çok temiz bir iz bıraktı. O her şeyde ölçümüz. Gerek sporda, gerek siyasette her şeyde ölçümüz oldu" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, Soykan'ın tam anlamıyla bir Malatyalı olduğunu kaydederek, "fakir ve fukaraya yardım yapıyordu. Kömür ocağından köylere yardım yapardı. Sosyal olaylara ve siyasi çalışmalarda da yardımlarda bulunuyordu. Malatyaspor konusunda üzgün olduğumuz bu günlerde göğsümüzü kabartan tek insandı. Hiçbir yerden destek almadan, yardım dilenmeden 83 ruhunu yakalatan insandır. Malatya'yı Türkiye ve Avrupa'ya taşımıştır. Adam gibi adamdır" dedi.

Soykan'ın ölümünün birinci yıldönümünde Cumartesi günü saat 09.30'da mezarı başında anılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız