SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arazi İtfaiye Aracı Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:29
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “En kısa sürede hem İtfaiye Müdürlüğünün hem de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün orman yangınlarına müdahale edecek arazi itfaiye araçlarının çoğaltılmasını bekliyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Kırlangıç Mahallesi’nde dağlık bölgede çıkan yangına Malatya’da arazi itfaiye-yangın araçlarının eksik olması nedeniyle geç müdahale edilmesini TBMM gündemine taşıyan Ağbaba, Malatya’nın 1 milyon 881 bin 270 dekar alanının orman olduğunu belirterek “Dağlık ve ormanlık alanlardaki yangınlara müdahale edecek araç gerecin yetersiz olması büyükşehir olmuş bir kent için önemli bir kayıptır. En kısa sürede hem İtfaiye Müdürlüğünün hem de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün orman yangınlarına müdahale edecek arazi itfaiye araçlarının çoğaltılmasını bekliyoruz” dedi.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “760 bin nüfusuyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük illerinden biri olan Malatya’nın 1.881.270 dekar alanı orman olup, şehrin muhtelif yerlerine fidan dikimleri devam etmektedir. Bu kadar büyük orman potansiyeli olan bir şehirde dağlık ve ormanlık alanlarda yangın söndürmek için yeterli araç gerecin olmaması büyük bir kayıptır” şeklinde konuştu.

“CİĞERİMİZ YANMADAN”

Bir taraftan milyonlarca lira harcanarak dağlık araziler bile ormanlık alana çevrilirken, diğer taraftan yangınları söndürmek için gerekli araç gerecin temin edilmemesinin çelişki olduğunu belirten Ağbaba, Malatya’nın ciğerlerinin yanmasını önlemek ve daha acı olaylarla karşılaşmamak için en kısa sürede dağlık bölgelerdeki yangınlara müdahale edecek araç gereç ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

19 HEKTAR ALAN YANDI..

Kırlangıç'ta 1 Temmuz günü saat 14.30'da meşelik ve otluk alanda başlayan yangın, 2 Temmuz gece 02.30'da söndürülebilmiş, 19 hektarlık alandaki ağaç ve otlar tamamen yanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız