SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Araziyi Paylaştırdılar

A- A+ PAYLAŞ

Toplam 930 dönümlük Şeker Fabrikası arazisinin çeşitli yatırım projelerine tahsisi ile ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı çıktı.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Şeker Fabrikası arazisi ile ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı hakkında şu açıklamayı yaptı:

" Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin aziz hemşehrilerimize verdiği müjdelerden biri daha gerçekleşti.

Malatya Şeker Fabrikası arazisinin yatırımlar için tahsisi hakkında beklenilen Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı çıktı. 04.02.2008 tarih ve 11 sayılı bu Kararla Malatya Şeker Fabrikası alanı yeni bir düzenlemeye kavuşturularak kentimizin ve aziz insanımızın hizmetine sunulmuştur.

Sayın Başbakanımızın talimat ve önerileri çerçevesinde ilgili merciler nezdinde sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda üretilen bu yeni karar ile hem Şeker fabrikasının çalışmasına ve geleceğine dair endişeler sona erdilerek fabrika tümüyle fonksiyonel hale getirilmiş, hem de İlimiz geleceği için çok önemli yatırım kararlarının uygulanmasına imkan verecek alanlar belirlenmiştir.

Bu bağlamda anılan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı içeriğinde; devre konu taşınmazların belirlenme işleminin, devir veya tahsisine karar verilen İdareler (Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Malatya Belediye Başkanlığı) ile Türkşeker A.Ş arasında yapılacak teknik mutabakatlarla tayin edileceği belirtilerek, dağılım aşağıdaki şekilde tanzim edilmiştir.

Buna göre;
Mülkiyetleri bilabedel Maliye Hazinesine verilerek

Hastane (tam teşekküllü ve 850 yatak kapasiteli) ve Sağlık Kampüsü yapılmak üzere toplam 200.000 M2'lik alan Sağlık Bakanlığı'na ,

Spor Tesisleri yapılmak üzere toplam 65.000 M''lik alan Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne

Diyanet hizmetlerinde kullanılmak üzere Şeker Camii yeri Diyanet İşleri Başkanlığına Tahsis edilmiştir.

Ayrıca derin su kuyularının bulunduğu alan ve İdare binasının da Türkşeker AŞ tarafından kullanımını sağlayacak büyüklükte yaklaşık 330.000 M2'lik bir alan Fabrikaya bırakılmıştır.

Fabrikaya bırakılan bu alanlar ile Şeker Fabrikamız tüm faaliyetlerini hiç bir aksama olmaksızın sürdürecektir.

Bu tahsislerden sonra kalan alanlar ise; her türlü sosyal ve kültürel aktiviteler (Yüzme havuzu, tiyatro merkezi, su oyun ve gösteri alanları ve diğer spor kompleksleri) ile ürün teşhir ve buluşma merkezleri yapılmak üzere Malatya Belediye Başkanlığı'na bila bedel devredilmiştir.

Sayın Başbakanımızın himayeleri altında yapılan görüşmeler neticesinde burada yatırım yapacak kuruluşların proje mutabakatları daha önce temin edildiğinden, bundan sonra sürdüreceğimiz gayret, planlanan yatırımların hızla gerçekleşmesini sağlamak yönünde olacaktır.AK Partimizin gece gündüz demeden büyük bir sevgi ve çabayla sürdürdüğü hizmet bundan sonra da durmaksızın sürecektir. Çünkü biz bu yola ülkemiz ve insanımızın sağlıklı ve mutlu geleceği için çıktık. Bunun en önemli göstergelerinden biri de 04 Şubat tarihli bu karardır. İlimiz ve insanımızın bugünü ve geleceği için oldukça önemli hizmetler sunacak bu kararın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Bu paylaşıma göre, yaklaşık 330 dönüm alan da Malatya Belediyesi'ne tahsis edilmiş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız