SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Arena' Malatya'ya Yakışmıyor, Değişsin"

0
Güncellendi - 2016-01-19 18:31:11
A- A+ PAYLAŞ

Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç yapımı devam eden Malatya Arena Stadyumunun isminin Malatya’ya yakışmadığını ve Malatya ile özdeşleşen bir ismin stadyuma verilmesi gerektiğini söyledi.

Dernek binasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ergün Kılıç yapım aşamasında olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Malatya Arena ismi verilen yeni stada Malatya ile özdeşleşen ve Malatya’yı manevi anlamda temsil edecek bir isim verilmesini istediklerini ifade etti. Stadın isminin değiştirilmesi noktasında Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları ve çeşitli STK'ların temsilcileri ile görüştüklerini söyleyen Kılıç “Hemen hemen herkesin aynı fikirde olduğunu gördük. Biz, Bu stada verilecek yeni ismin Malatya'mız ile özdeşleşen, Malatya’mızı milli ve manevi anlamda temsil eden bir ismin olması arzusundayız. Bununla ilgili olarak gerek bakanlığımızla gerekse bizzat başbakanımızla görüşmeyi de düşünüyoruz” dedi.

Kılıç, Ortak Değer Malatya Derneği olarak stadyum için herhangi bir isim belirlemediklerini ve bunun çeşitli platformlarda tartışılarak alınacak bir karar olduğunu dile getirerek, “Biz bu ismin Malatya’da ki yöneticilerimizle ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla tartışıldıktan sonra kararlaştırılmasını daha doğru buluyoruz. Bizim bu ülkeye mal olmuş birçok değerimiz var. Bu isimlerden herhangi bir tanesi stada verilebilir, mesela kayısıyla ilgili de bir isim olabilir. Eğer kayısıyla ilgili bir isim verirsek kayısının ulusal ve uluslararası anlamda reklamını yapmış oluruz ve kayısıya bir değer katmış oluruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Ercan (8 yıl önce)
    İnönü Üniversitesinin karşısına İnönü Stadyumu yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (8 yıl önce)
    Malatya kayısıkent stadyumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Eto (8 yıl önce)
    Mıh Osman ın Malatyaspor a kattığı değerleri unutmamak lazım gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (8 yıl önce)
    Kemal Sunal stadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (8 yıl önce)
    Önce stadı yapmaya devam edinde isim bulunur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Adıyaman (8 yıl önce)
    Atatürk veya İnönü stadı olmalııı bu arenalar STADLARDAN CUMHURİYETİ SİLME DERTLERİNDEN KAYNAKLANIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Abzer (8 yıl önce)
    Turgut Özal stadı olsun . Malatya'nın yetiştirdiği gerçek değerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (8 yıl önce)
    SEYİD BATTAL GAZİ STADYUMU olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (8 yıl önce)
    İnönü statı ve çevresi toki ye verilerek yapıldığına göre aynen devam etsin inönü stadı olsun yani
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus (8 yıl önce)
    Malatya Arena gayet iyi bence, neden değiştirilsin ki. Gayet de yakışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    ESKİ STADIN İSMİ İNÖNÜ STADYUMU İDİ. NEDEN AYNI İSİM KULLANILMASIN. MALATYA NIN EN BÜYÜK DEĞERİDİR. İSMET İNÖNÜ. İSMET İNÖNÜ STADYUMU OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • İBRAHİM (8 yıl önce)
    BENCE 44 TURGUT ÖZAL ARENA OLSUN DÖRT DÖRTLÜK İNSANIN ADI
    0
    0
    Yanıtla
  • sahin (8 yıl önce)
    Bu dönemde Ne Atatürk Ne inünü nede özal hele hamido olmasi mümkün degil adim gibi biliyorum ki siyasi tercihler musade etmez ...Ama bir KAYSI ARENA..diyelim olur insallah...Millet vekillerimiz varya nerde bu Malatyalilar...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (8 yıl önce)
    kaysıkent arena olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysı şeklinde yapılacağı için kaysıkent uygun isim
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus emre (8 yıl önce)
    Eski stadın yıkılacağı göz ününde bulundurulursa eski adının yani İNÖNÜ Stadı olarak tekrar adlandırılmalıdır..
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHMUT SARICI (8 yıl önce)
    Malatya ile ismi özdeşleşen rahmetli Hamit FENDOĞLU dur. (HAMİDO) Bu stadyum rahmetlinin köyünün ve mezarının yanı başında. Ayrıca bu üniversite kampüsünün yer tahsisinde ve Üniversitenin Malatya ya kazandırılmasında büyük emekleri olan birisidir. MALATYA HAMİDO STADYUMU 2. Alternatif isim Turgut ÖZAL STADYUMU Her ikisi de Malatya için büyük bir değer Malatya halkı her iki isme karşı büyük bir sevgisi var Bu vesile ile her iki rahmetlinin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla