SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arena Yeni Müteahhide Teslim

0
Güncellendi - 2016-01-21 16:50:09
Arena Yeni Müteahhide Teslim
A- A+ PAYLAŞ

25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı'nın 'tamamlama' ihalesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılmasının ardından en düşük teklifi veren Biser Yapı İnşaat - MEK-TEK Yapı İnşaat ortaklığına yer teslimi yapıldı. Firmanın yarım kalan işi tamamlayarak, 400 günde stadı teslim etmesi gerekiyor.

Temeli dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Malatya Arena Stadı'nın yapım işi yılan hikayesine dönmüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında yapımına başlanan ancak yapımı bir türlü tamamlanamayan stat için yeni süreç başlayacak.

Malatya Arena Stadı’nın tamamlama ihalesi için 39 milyon 944 bin TL teklif veren Malatya firması Biser Yapı İnşaat - Mektek Yapı İnşaat ortaklığı ile TOKİ arasında sözleşme imzalanmasının ardından, firma inşaat alanına şantiyesini kurmaya başladı.

ZEMİN İÇİN BİN 435 ADET FORE KAZIK KULLANILDI

Malatya Arena Stadı'nın yapım çalışmasına en büyük vakit zemin için harcanmıştı.  Malatya Arena Stadı'nda yapılan çalışmalarda zeminle ilgili sıkıntılar yaşanmış ve çalışmalar yaklaşık bir ay durdurulmuştu. Zemin etütlerinde bazı bölgelerde çürüklük olması nedeniyle zemin için özel bir çalışma yapılmıştı.

Eski yüklenici firma İLSAN İnşaat tarafından yapılan zemini sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında, bin 435 adet fore kazık kullandı. Öte yandan zemin için 20 bin 263 metreküp beton ve bin 323 ton demir kullanıldı.

Malatya Arena Stadı, 136 bin 585 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • selçuk (8 yıl önce)
    Uzun süredir gitmiyordum Malatya'mıza.Son gidişimde stadın yerin gördüm. Malatya'nın coğrafi, ulaşım ve ekonomik standartlarına ve gerçeklerine göre yanlış yerde bence.Öncelikle liglerin önemli bölümü sonbahar ve kış döneminde oynanıyor. Zaten Türkiye liglerinde tribünlerde yetersiz seyirci problemi yaşanıyor.Bir de ulaşım eklenirse bu sorun Malatya Arena da daha da büyür bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • sefa (8 yıl önce)
    belediye stad zemini yaptır şimdiden kanal boyuna nikah sarayın hüriiyet parkına saçma sapan paralar yatırdın yararlı bir şey yap zemini yaptırrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • 44genclik (8 yıl önce)
    bari buda kaçmasa
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet şerif (8 yıl önce)
    demek oluyorki önümüzdeki kış ayında'da eski stad da oynanacak düşününkü bizim stadın zemini yazın bile berbat adam gibi paraya kıyıp zemini yapmıyorlar sonuç itibariyle 1 sene oynanacak o kadar lüzumsuz şeylere para harcıyorsunuz bumu gözünüze batıyor yapın şu zemini
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Adıyaman (8 yıl önce)
    Daha şimdiden 400 gün anlaşılan daha iki sezon sonra açılcak o fa biterse SAHİPSİZİZ SAHİPSİZ MALATYAAA
    0
    0
    Yanıtla