SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arena'da Çalışma Yeniden Başladı

0
Güncellendi - 2016-01-29 17:58:29
Arena'da Çalışma Yeniden Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadı'nda yeni yüklenici firma çalışmalarına başladı.

Yapımı yılan hikayesine dönen 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı’nın tamamlama ihalesini alan Biser Yapı-Mektek Yapı ortaklığı, inşaat alanına şantiyesini kurarak, stadın çelik işlerini yapmaya başladı.

Malatya Arena Stadyumu'nun tamamlama ihalesi 14 Aralık’ta Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul Küçükçekmece’deki binasında yapılmıştı. Yapılan ihalede tamamlama ihalesi için en düşük teklif, Biser Yapı İnşaat - Mektek Yapı İnşaat ortaklığından gelmişti.

Stadın tamamlama ihalesinin ardından gerekli incelemeleri yapan TOKİ, teklif veren firmalara yer teslimini iki hafta önce yapmıştı. Malatya Arena Stadı’nın tamamlama ihalesi için 39 milyon 944 bin TL teklif veren Malatya firması Biser Yapı İnşaat - Mektek Yapı İnşaat ortaklığı ile TOKİ arasında sözleşme imzalanmasının ardından, firma inşaat alanına şantiyesini kurdu. İlk etapta stadın çelik işlerinin yapımına başlayan yüklenici firma, havaların ısınmasının ardından da beton işlerine başlayacak.

ZEMİNİ İÇİN UZUN BİR ÇALIŞMA YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı'nda çalışmalar, uzun bir aradan sonra yeniden başladı.

Malatya Arena Stadı'nda yapılan çalışmalarda zeminle ilgili sıkıntılar yaşanmış ve çalışmalar yaklaşık bir ay durdurulmuştu. Zemin etütlerinde bazı bölgelerde çürüklük olması nedeniyle zemin için özel bir çalışma yapılmıştı.

Eski yüklenici firma, zemini sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında, bin 435 adet fore kazık kullandı. Öte yandan zemin için 20 bin 263 metreküp beton ve bin 323 ton demir kullanıldı.

ALTTAN ISITMA SİSTEMİ OLACAK

Türkiye'nin en modern statlarından birisi olacak olan Malatya Arena Stadı'nın üst kısmı kayısı şeklinde yapılacak. Malatya'nın en büyük ekonomik geliri olan kayısının rengiyle donatılacak olan stat, 26 locadan oluşacak.

Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin devam ettiği statta, zemin için özel bir çalışma yapılacak. Zeminde alttan ısıtma sisteminin kullanılacağı ve yoğun bir kar yağışında zeminin asla buz tutmayacak. Ayrıca drenaj sistemiyle, yağış esnasında sular stadın dışına boşaltılacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yunus Önal (8 yıl önce)
    Bu bölgenin alt yapısı yok. Stadın lağımı çamurlu dereye mi verilecek. Ulaşım problemi ne olacak. Lütfen tama yapılsın bitsin ama en kötü 10 bin kişi stada gelse tek çevre yolunun ve üniversitenin halini düşünemiyorum. En kötü senaryo güzel Malatya'm doğu-batı istikametinde yolu kullananlar tarafından terk edilirse ekonomik olarak durum vahim olur beyler. Lütfen at gözlüğünü çıkarın ve geniş ufuktan bakın her konuya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca (8 yıl önce)
    Malatyali hemserilerime sesleniyorum !! Lütfen o sahanin yapilmasi icin seferber olun cunki malatya bizim Malatyamiz ... Almanyadan Malatyaya gurbet selami
    0
    0
    Yanıtla
  • yasin erdoğan (8 yıl önce)
    ARENA STAD İŞİNİ BİSER İNŞAATIN ALMASI MALATYA MIZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSDIR.ÇÜNKÜ BİSER İNŞAAT BÜYÜK PROJELERE İMZA İMZA ATMIŞ KURUMSAL BİR FİRMADIR.İŞİ VERİLEN SÜREDEN ÖNCE BİTİRECEKLERİNDEN VE KALİTELİ BİR TESİSİ MALATYAMIZA KAZANDIRACAKLARINDAN EMİNİM ŞİRKETİN KURUCUSU İSKENDER BÜBER HER NEKADAR İŞLERİ 2.JENERASYONA DEVRETSEDE YİNEDE KONTROL ELDEN BIRAKMAYACAK MALATYAMIZIN SAYGIN MÜTAHİTLERİNDEN DİR.DİLERİM ÖNCE STADA SAHİP ÇIKAN FİRMA MALATYA SPORUMUZADA SAHİP ÇIKIP KULUP BAŞKANI OLUR.
    0
    0
    Yanıtla