SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arena'nın Çatısı Tamam

0
Güncellendi - 2016-05-29 15:58:37
Arena'nın Çatısı Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı 2012 yılında başlanan Malatya Arena Stadı’nın çatısı tamamen kapatıldı.

Malatya’da yapımı devam eden Arena Stadı’nın çatı montajında sona gelindi. Yapımına 2012 yılında başlanan stat ikinci kez ihale edilmiş, yüklenici firma işi alır almaz 187 elemanla çalışmalara başlamıştı. Stattaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği, son olarak çatı montajında ince sac blokların yerleştirilmesi işlemine geçildiği ifade edildi. Yüklenici firmanın 25 hazirana kadar çelik konstrüksiyon işini tamamlayıp, daha sonra dış panellerle kaplamaya geçeceği öğrenildi.

Bu işlem bittikten sonra ise açılır kapanır koltukları monte etme işlemine geçeceği belirtildi. Yapım işi sırasında her biri 18 tonluk olan çelik konstrüksiyonları stadın etrafına monte etme çalışmasının işçileri zorladığı gözlenirken, rüzgarlı ve yağışlı havaların da zaman zaman çalışmaları aksattığı belirtildi. 26 loca ve 86 lavabosu olacak dev stadın, yaklaşık bin 400 araçlık otopark alanı olacak. Tamamlandığında kayısıyı andıracak proje TOKİ Başkanlığı tarafından da yakından takip ediliyor.

iha

arena

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • battal (7 yıl önce)
    yalniz stad 31 bin kisilik onu bi bilinde arkada bosluklar birakilmis o bagsettiginiz uefa finali icin..... bu proje de burtek malatyada var !!!!!o herseye muhalefet mehmet kardesim noldu haaaaaa!!!!!!.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (7 yıl önce)
    Atatürk ve İnönü adlarını kaldırmak için ülkedeki tüm stadlar yenilendi. Elini sallasan arena.... İnönü bizim değerimizdir. İsmi değişmemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    25bin kapasite malatya için oldukça yeterli bence. neticede bu stada öyle ucuz bilet ile girmek mümkün olmayacaktır, parayı verip gireceklerin sayısı da sınırlı. örnek : kayseri takımları genelde boş tribünlere oynuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    bu kafayla bir yere varılmaz gün gelir 3lazı6a 40 bin kişilik stat yaparlar resmi Milli maç verirler o zaman görürüm yeter diyenleri bu zihniyet konyaya kayseriye ve diğer büyükşehirlere yaptığını Malatya gibi büyükşehire yapmıyorsa köyü niyet ararım mevcut stat 40-50 sene kullanıldı siz 40-50 sene sonrayı düşünülüp yapılmayan bu küçük sahayı kabnul ediyorsanız neden şehrimiz kentleşme sorunu yaşıyor anlaşılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Mişmiş Parkta Kayısı fuarı zamanı Elazığ yolu bile trafik felç oluyordu. Yarın bu statta maç yapılmaya başlayınca trafiği siz seyredin. Sonra alt yapı adına bir şey yoktur. 25,000 kişinin atığını nereye vermeyi düşünüyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • tekpınar (7 yıl önce)
    MALATYA MIZA YAKIŞIR BIR STAD OLSUN.İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Karacanoğlu (7 yıl önce)
    sanki 11000 kişilik inönü stadı her maç full doluyor da, bazı arkadaşlar 25000 kapasiteyi küçümsemiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kımsenın stadı kucumsedıgı yok Harun! Sadece ılerısı düşünülerek yapılmalıydı. Bu gıbı yapılar bır sehıre 100 yılda bır defa yapılır, bu bakımdan daha genıs kapsamlı dusunulebılırdı.malatyaspor süper lıg de ıken eskı stad yetmıyordu bu yapılan da yetersız gelebılır..ayrıca dünya da UEFA maç fınallerının oynanması ıcın bır stad kapasıtesı en az 30 bın ve ustu , dünya kupası oynanması ıcınde 50 bın ve ustu olması şartı vardır! Sımdı asagıda bır arkadaşta yazmış uefa oynanmaz dıye haklı yazık degıl mı verılen paraya.. Gazınatep, sıvas, Antalya,, Samsun, Trabzon,, eskısehır, dıyarbakır,, Ada'na , Konya vs vs o sehırlerede stad yapılıyor kaç kısılık stad yapıyorlar sızce? 33 bın ilk! Neden 33 bın? Sebebı yukarda yazılı.. Bıraz ufkunuz genıs olsun arkadaşlar.. Dün ıstanbul fetıh torenınde Tayyip bey bır şey soyledı.. 30 buyuksehıre sehır hastanesı yapılıyor dıye? Malatya buyuksehır ama Malatya ya yapılmıyor:) Elazığ'a yapılıyor... Elazığ mı buyuksehır Malatya mı? Malatya da neden uluslararası bır sıvıl havalımanı yok Elazığ da var? Sebep! Yazık Edıyosunuz bu memlekete.. Buyuksehır olmus bır şehiri normal bır beledıyelıge mahkum Ettınız. Bıraz sesınız cıksın arkadaşlar hesap sorun tren kaçmadan ! Tren derken hızlı tren konusuna gelemeyeyim :) beledıyemızın raylı sıstem yerıne Trambus sıstemı yapması kadar komık bır olay Malatya ya yapılan haksızlıklar.. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • yarını düşünmek lazım Harun Bey neden ileride bir milli maç burda oynanmasın. gerçi onun için bile 30000 olması lazım diye biliyorum.bu stat bir defa yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    avrupa standartlarına uyumlu bır stad değil yazık günah aktarılan paraya
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet altıntaş (7 yıl önce)malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    hangi standartlara uygun değilmiş merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya arena stadyumu uefa kupası fınal maclarının oynaması şartı olan en az 30000 kısılık olma şartına ayrıca dünya kupası macı oynanması ıcın en az 50000 kısılık olma şartına uymuyor malesef! Araştırabılırsınız.. Kımse halkı saf yerıne koymamalı.. Arena dedıgım Zaman her platforma uygun olmalı. Sadece ısım arena olmamalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • evro (7 yıl önce)
    kemal sunal stadyumu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil kılınç (7 yıl önce)
    ismi Turgut Özal Arena olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    İNÖNÜ İSMİ SİZE ÇOK MU GELDİ. NİÇİN ESKİ STADIN İSMİNİ KULLANMIYORUZ. BİR DE KENT HAFIZASI FALAN FİLAN BAHSEDİLİYOR. OYSA KENTİN BÜTÜN HAFIZALARI BİR BİR YOK EDİLİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Su stada baktıkça aklıma rahmetli Turgut Özal ın beylerderesının Kars'ına yaptırmayı düşündüğü 50 bın kısılık olımpıyat stadı ıle Turgut Özal teknık unıversıtesı aklıma geldı. Yıl 1990 ufku ne genıs adammış rahmetlının! Yıl 2016 25 kısılık stad yapılıyormuş saka gıbı gerçekten! Su mıllı maç ıslıyorum tv den Antalya'da! Stad 33 bın süper görüntü hayran kaldım... Yazık su sehıre!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet bey e katılıyorum gerçektende Malatyamıza ne yapılıyorsa geride kalıyoruz. Yazık gerçekten yazık.Şimdi bu tepkilerimize cevap ; Malatya nüfusu kaldırmaz yada bu da yeter zihniyeti .. Sadece bu mu bir sivil havaalanımız yok. Üniversitemizde öğretim üyelerimize gidin sorun nerden uçağa biniyorsunuz diye cevabını alırsınız. Beylerderesine viyadük yapılmış içler acısı yamuk yol tipi.daha neler var ama bir gün bunlar roman olacak.Mehmet Arkadaşıma katılıyorum Malatya mıza ne yapılsa ilerisi düşünülmüyor. Yazık vallahi. Rahmetlik Özal yaşasaydı hastane Malatya yı 2 Malatya yapacaktı.Neyse .. bari stada TURGUT ÖZAL arena ismini verseler.
    0
    0
    Yanıtla
  • çarmuzulu (7 yıl önce)
    İsmi kaysı arena olsun veya yarışmayla belirlensin
    0
    0
    Yanıtla
  • Akyol (7 yıl önce)
    Bir de adam gibi isim koysaydılar. Arena nedir arkadaş? Malatya Stadyumu de gitsin. Memleketin her tarafı adı Arena ile biten stadyumlar ile doldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (7 yıl önce)
    Heryerde yetimiz baskalarinin stadi nasil bitiyor bizimkinin yok surasi bitiyor yok burasi bitiyor kimseyi kandirmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    Ramazan yeter yok 100 bin yapsalar 25 iyi sehir takimi için
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (7 yıl önce)
    Yılan hikayesine dönen bir stad inşallah bu dönem biter 4 yıl oldu nerdeyse ...........
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (7 yıl önce)
    85 bin nüfuslu rizeye 25 bin 580 bin nüfuslu malatya yada 25 bin kişilik stadyum keşke 50;60 yıl sonra yı düşünsek de 33 bin kişilik yapsaydik şehre çok uzak olusu ayrı bir problem şehrin doğusuna veya yeşiltepe civarına yapılmalıydı bütün bunlara rağmen emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • haydar sessiz (7 yıl önce)ramazan doğan isimli kullanıcı yorumuna
    zaten şehrin dogusuna yapıldı. Uzak olduguna katılmıyorum. 5 km mesafede. evinizin yanında olacak hali yoktu
    0
    0
    Yanıtla