SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Çalıştayı Tamamlandı

A- A+ PAYLAŞ

“Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri” ve “Arguvan Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması” konularında düzenlenen çalıştayların ilk aşaması sona erdi.

14 Şubat 2010 Pazar günü “Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri” konusu üzerinde durulmuş ve sonuç bildirgesi yayınlanmıştı.

21 Şubat 2010 günü de “Arguvan Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması” konusu görüşülerek sonuç bildirgesi yayınlandı.

Ankara Arguvanlılar Derneği Kumrular Sokak No: 4/6 Ankara adresinde gerçekleştirilen toplantıda Dernek Başkanı Asım Aydoğdu dernek çalışmaları hakkında da kısa bilgi verdikten sonra çalıştayların amacının, ilçenin belirlenen sorunlarının tartışılması, çözüm önerilerinin sunulması ve çözüme katkı sağlamak olduğunu belirtti ve “Diğer yandan gençleri de bu tür çalışmalara katarak, onları bilgi ve iletişim konusunda öne çıkarıp etkinliklerde görev almalarını sağlamak düşüncesini de taşıyoruz” dedi.

Çalıştay üyeleri Kazım Yalçınoğlu’nu başkan seçerek çalışmalarına başladı. Toplantıya Mustafa Mengüç, Naki Düzova, Hidayet Çelik, Zeynel Adıgüzel, Ruhi Adıgüzel, Celal Tunçer, Hasan Hüseyin Doğan ve İsmail Üstündağ adlı üyeler katılırken, Kaymakam Aslı Ayanoğlu Kuzulu, Ali Şahin, Sabri Adıgüzel Ve Asker Doğan Mazeretleri nedeniyle katılamadılar.

Toplantı sonucunda aşağıdaki kararlar alındı:

"Tarımsal ve hayvancılık ile ilgili girişimlerin yöre kalkınmasında ana unsur olduğu konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Bu yönde yapılacak girişimlerin tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm teşviklerin mevcut hallerinin uygunluğunun araştırılmasına karar verilmiştir.

Çok ortaklı yapıların kurulması teşvik edilmelidir. (Kooperatifleşme, şirketleşme ve kalkınma ajanslarının kurulması gibi).

Tüm bu girişimlerin kurulacak bir üst koordinasyon kurulu vasıtası ile yönlendirilmesi gerekmektedir.

Bir sonraki toplantının 2010 yılı Mayıs ayı içinde yapılmasına kararlaştırılmıştır."

Çalıştayın iletişiminin sağlanması konusunda, Ankara Arguvanlılar Derneği Gençlik Komisyonu üyeleri Ezgi Aslan, Hüseyin Zengin ve Hazal Bal görevlendirildiler.

Her iki çalıştayda da alınan karar gereği bu yılın Mayıs ayında yeniden toplanılarak konular görüşülecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız