SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Arguvan Sempozyumu'nun ardından, 14 ve 21 Şubat günlerinde de yine Ankara'da "Arguvan Çalıştayı" düzenlendiği bildirildi.

Ankara Arguvanlılar Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal Arguvan Sempozyumu 31 Ekim-1 Kasım 2009 günlerinde Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Dernek Başkanı Asım Aydoğdu, “Sempozyumun yararlı olması ve somut sonuçlar doğurması için mutlak suretle çalıştayın oluşturulması, bunun için de Arguvan Kaymakamı, Arguvan Belediye Başkanı, Arguvan Vâkıfı, Dernekler ile çalıştaya katılabilecek herkesin buna katılması, yılda bir iki toplantı yaparak burada alınan kararların hayata geçirilmesinin sağlanması gerekir” açıklamasını yapmıştı.

Açıklamanın ardından da ön çalışmalara başladı. Aydoğdu, açıklamada sempozyumun ana konuları “Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçerisindeki Yeri” ve “Arguvan’ın Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması” çalıştaylarının da önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

Çalıştayda sempozyumda dile getirilen konular ve geliştirilecek projeler üzerinde görüşmeler yapılacağını da belirten Başkan Aydoğdu, “Yılda bir iki toplantı yaparak burada alınan kararların hayata geçirilmesinin sağlanması gerektiğine inanıyor, ancak el birliğiyle mesafe alacağımızı düşünüyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerime teşekkür ediyor her zaman destek ve katkılarını beklediğimiz belirtmek istiyorum” dedi.

“Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri” ve “Arguvan'ın Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması ” konularında düzenlene çalıştay "Kumrular Cad. No: 4/6 Ankara" adresindeki dernek binasında gerçekleştirilecek.

ÇALIŞTAY PROGRAMI..
* 14 Şubat 2010, Pazar Saat: 12.00, Ankara Arguvanlılar Derneği

“Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri”
Erhan Yılmaz (Sanatçı/Ankara)
Op. Dr. H. Basri Kılıç (Araştırmacı-Şair/Ankara)
Dr. Gani Peşken (Ege Üniversitesi/İzmir)
Yrd. Doç. Mehmet Ali Özdemir (Marmara Üniversitesi/İstanbul)
Erol Köker (TRT Sanatçı/İstanbul)
Hurşit Arı (Sanatçı/İstanbul)
A. Abbas Aslantürk (Sanatçı/İstanbul)
Yrd. Doç. Murat Bulgan (İnönü Üniversitesi/İstanbul)
A. Ekber Gülbaş (Âşık Ekberi/İstanbul)
Süleyman Özerol (Araştırmacı-Gazeteci/Ankara)
Hüseyin Şahin (Antropolog-Müze Araştırmacısı/Malatya)
Öğretim Gör. Müslüm Akdemir (Haliç Üniversitesi/İstanbul)
Volkan Aslan (Araştırmacı-Yazar, AKEV/İstanbul)

* 21 Şubat 2010, Pazar, 12.00, Ankara Arguvanlılar Derneği
“Arguvan'ın Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması ”

Aslı Aynaoğlu Kuzulu (Arguvan Kaymakamı/Arguvan)
Mustafa Mengüç (İl Genel Meclis Üyesi/Arguvan)
Baki Düzova (İl Genel Meclis Üyesi/Arguvan)
Asker Doğan (Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü/Arguvan )
Ziraat Müh. Hidayet Çelik (Tarım İlçe Müdürlüğü/Arguvan )
Zeynel Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Sabri Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Ruhi Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Celal Tuncer (Avukat/Ankara)
Yrd. Doç. Hasan Hüseyin Doğan (İnönü Üniversitesi/Malatya)
Öğretim Gör. Kazım Yalçınoğlu (İşadamı-ODTÜ/Ankara)
Ali Şahin (İşadamı/İstanbul)
İsmail Üstündağ (İşadamı/İstanbul)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız