SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Çalıştayı'nda İlk Hafta

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Arguvanlılar Derneği, “Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri” konulu bilgi şöleni çalışmasına dayanak sağlamak, ışık tutmak üzere bir çalıştay düzenledi. 14 Şubat 2010 Pazar günü saat 12.00’de başlayan çalıştaya Malatya, Ankara ve İstanbul’dan gelen, konuyla ilgili çalışmaları olan kişiler katıldı.

Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu dernek çalışmalarını üç ana grupta yaptıklarını söyledi: Yerel yemek, Arguvan ozanları, bilgi şöleni…

Armağan Elçi’ye onurluk sunumu yapıldı. Op. Dr. H. Basri Kılıç, oturum başkanı olarak belirlendi ve oturuş düzenine göre üyeler konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaları sonucunda; bilgi ve belgeleri doğru derlemek, bilimsel çalışmalar yapmak, geleceğe aktarmak gerekliliği sonuç bildirgesinde ayrıntılı olarak açıklandı.

Arguvan ile ilgili çalışmaların İnönü Üniversitesi merkezli olarak Arguvan Kaymakamlığı, Arguvan Belediye Başkanlığı, Arguvan Vakfı ve Arguvan Dernekleri ile ortaklaşa yapılmasına karar verildi. Arguvan, Malatya, Ankara, İstanbul merkezli çalışmaların birbiriyle iletişim ve dayanışma içerisinde olması; toplantıyı gerçekleştiren bu bağımsız ekibin sürekliliğinin sağlanması gerekliliği vurgulandı.

Mayıs ayında da yeni bir toplantı yapılması kararı alındı.

ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORU..
Çalıştay'ın sonuç raporu ise şöyle açıklandı:

"14/02/2010 tarihinde Ankara Arguvanlılar Derneği Kumrular Sokak No:4/6 ANKARA Adresinde yapıldı.

Arguvan Türküleri Kültür ve Musikisi Çalıştayına katılan Çalıştay üyeleri, Başkan Hasan Basri Kılıç Üyeler Armağan Elçi, Erhan Yılmaz, Ali Abbas Aslantürk, Müslüm Akdemir, Erol Köker, Ali Ekber Gülbaş, Süleyman Özerol, Volkan Aslan ve Murat Bulgan isimli üyeler toplandı.

Mazeretleri nedeniyle katılamayan Mehmet Ali Özdemir, Gani Pekşen, Hurşit Arı ve Hüseyin Şahin isimli üyeler.

Toplantı neticesinde Arguvan Kültürünün tüm yönleriyle tespit edilerek Araştırılıp Arşivlendirilip koruma altına alınması ve yayımlanması, gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Bu çalışmaların Malatya İnönü Üniversitesi merkezli olarak Arguvan Kaymakamlığı, Arguvan Belediye Başkanlığı, Arguvan Vakfı ve Arguvan Dernekleri ile ortaklaşa yapılmasına ayrıca Çalıştayların Arguvan Sempozyumlarına ve diğer toplantılara ışık tutacak yönde sürdürülmesine karar verildi. Çalışmaların Projelendirilmesi konusunda, Erol Köker, Murat Bulgan, Volkan Aslan ve Müslüm Akdemir görevlendirildiler.

Çalıştayın iletişiminin sağlanması konusunda, Ankara Arguvanlılar Derneği Gençlik Komisyonu üyeleri Duygu Boyraz, Damla Boyraz ve Ezgi Aslan görevlendirildiler.

Bir sonraki toplantının Mayıs ayı 2010 yılı içinde yapılmasına karar verildi."

2. HAFTA..
Bu arada çalıştayın 2. haftaki bölümünün programı şöyle:

" 21 Şubat 2010, Pazar, 12.00, Ankara Arguvanlılar Derneği
“Arguvan'ın Ekonomik Açıdan Kendine Yeterliliğinin Sağlanması ”

Aslı Aynaoğlu Kuzulu (Arguvan Kaymakamı/Arguvan)
Mustafa Mengüç (İl Genel Meclis Üyesi/Arguvan)
Baki Düzova (İl Genel Meclis Üyesi/Arguvan)
Asker Doğan (Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü/Arguvan )
Ziraat Müh. Hidayet Çelik (Tarım İlçe Müdürlüğü/Arguvan )
Zeynel Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Sabri Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Ruhi Adıgüzel (İşadamı/Ankara)
Celal Tuncer (Avukat/Ankara)
Yrd. Doç. Hasan Hüseyin Doğan (İnönü Üniversitesi/Malatya)
Öğretim Gör. Kazım Yalçınoğlu (İşadamı-ODTÜ/Ankara)
Ali Şahin (İşadamı/İstanbul)
İsmail Üstündağ (İşadamı/İstanbul"

HABER: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız