SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Festivale Hazırlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

7. Arguvan Türkü Festivali hazırlıkları devam ediyor.

25-26 Temmuz tarihlerinde Arguvan'da gerçekleştirilecek olan türkü festivali programı çerçevesinde Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan ve Hasan Durak gibi sanatçılar sahne alacak.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve Arguvan'a gelecek vatandaşları en iyi şekilde ağırlamak istediklerini söyledi. Taştan, "Bizleri ev sahipliği yapmanın telaşı sardı. Arguvan'ımıza il geneli ve yurt dışından binlerce vatandaşımız gelmeye başladı. Bizde bu ölçüde hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Arguvan'ın geçmiş yıllarda anormal göçler verdiğini ifade eden Taştan, "Arguvan Türkülerinde sevgilisinden, ilçesinden ayrılmışlık ve gurbette hasretlik çekme gibi duygular vardır. Bu nedenle Arguvan Türküleri hep yanık olmuştur. Tabi bunun yanında türkülerimiz insanlarımız arasında yaygınlaşmıştır. Bu nedenle Arguvan ismi Türkiye ve dünyada herkes tarafından bilinir hale geldi. Bu da vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel anlamda büyük bir zenginlik katıyor" diye konuştu.

Taştan, Türkü Festivaline büyük bir katılım beklediklerini kaydederek, "Biz, festivalimizin tarihini belirlerken hasat zamanının sonu ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın izin tarihlerini göz önüne aldık. Bu nedenle iki gün için 65 bin dolayında bir katılım bekliyoruz. Amacımız türkü festivalimizi izlemek isteyen vatandaşlarımızın rahatça ilçemize gelmeleridir. Bu vesileyle bütün Malatya halkını da festivalimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sunuculuğunu Sabahat Aslan'ın yapacağı 7. Arguvan Türkü Festivaline katılacak sanatçılar şöyle;

Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Cengiz Özkan, Dertli Divani, Grup Yorum, Ali Rıza Albayrak-Hüseyin Albayrak, Tuncay Balcı, Fransuas- Mahmut Demir, Cihan Çelik, Hasan Durak, Fatma Şahin, Fatoş Özgül, Şirin Üstün, Grup Bir İz (Tuncay Tokcan, Mehmet Sarıaltun, Savaş Gövtepe), Ali Temiz, Zeynel Üstüner, Doğan Göksu, Necla Fındıklı, Vahap Gültekin, Mahir Mak, 9.Arguvan Türkü Yarışmasında İlk Üç Dereceye Girenler (Yasemin Yurduşen, Alican Yaylagül, Özlem Özdemir), Ali Rıza Gültekin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız