SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Festivali 30-31 Temmuz'da

0
Güncellendi - 2016-03-15 19:06:06
Arguvan Festivali 30-31 Temmuz'da
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Kızıldaş, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte bir otelde Arguvan Türkü Festivaline ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Festival ile ilgili bilgi vermeden önce Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya tepki gösteren Kızıldaş, "Son günlerde Türkiye'de yaşadıklarımız gerçekten hepimizi derinden üzüyor. Ülkemizin geleceğine yönelik hepimizi derin endişelere sürüklüyor. Biz de Türkiye'de yaşayan insanlar çağdaş demokrat vatandaşlar ülkemizin içinde bulunduğu duruma yönelik ciddi endişeler ve kaygılar taşıyoruz. Bizler umuyoruz ki bu noktadan sonra en azından sorumlular sorumluluklarını bilir. Ve bir daha ülkemizde böyle acılar yaşanmaz" diye konuştu.

12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivaliyle ilgili bilgiler de veren Kızıldaş, ön hazırlıklarına başlanılan festivalin bu yıl 30-31 Temmuz 2016 tarihinde Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirileceğini ifade etti. Halklar arasında kardeşliği pekiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kızıldaş, "Amacımız, Arguvan coğrafyasının kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip dünya kültürleriyle buluşmasını, birbirinden, etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki Dostluğu, Kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için yaptığımız çalışmalara destek olan siz basın mensupları ve kamuoyunun diğer dinamiklerinin katkısını çok çok önemsediğimizi bilmenizi isteriz. Her yıl olduğu gibi bu yıl daha güçlü yeni etkin, güncel konuları içeren paneller, söyleşiler, sergiler, mahalle (köy) gezileri ve sanatçı dostlarla huzurlarınızda olacağız. 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin Arguvan Kültürüne yeni değerler katacak bir etkinlik olması için yoğun çabamız devam etmektedir. Türkü severlerin sabırsızlıkla beklediği bu etkinliğimizin daha yüksek katılımlarla destekleneceğini biliyor ve çıtamızı yükseltmeye devam ediyor olacağız. Arguvan Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve tüm örgütlü Arguvan dernekleri ile birlikte yaptığımız bir organizasyon olan bu büyük buluşmamızı sizlerle paylaşmaktan ve kamuoyuna ulaştırmaktan dolayı bize verdiğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyoruz. 30-31 Temmuz 2016 da barışın, dostluğun kardeşliğin kalesi Arguvan da yine barışı öne çıkararak birlikte türküler söylemeyi, toplumsal Huzur ve gelişmenin en önemli ögesi olan barış ve huzur için adalet için haydi Arguvan'da buluşalım diyoruz" şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Kiraz da festival Arguvan'da her yıl coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi. Bu yılki festivalin Türkiye ve Malatya'nın Türkiye doyacağı bir etkinlik olacağını düşündüğünü anlatan Kiraz, bir önceki festivalin Suruç'taki katliamın gölgesinde kaldığını anımsattı. Kiraz, "Bugün de aslında o katliamlar ülkede devam ediyor. Pazar günü Ankara'da yaşamış olduğumuz katliam var. Bu katliamı bir kez daha lanetliyoruz. Dünyanın hiçbir başkentinde 5 ayda 3 tane katliam yaşanmıyor. Türkiye nasıl oldu da bu hale geldi diye düşünmeden edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız