SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Festivalle Şenlenecek

A- A+ PAYLAŞ
Arguvan ilçesinde, 23-24 Temmuz günleri 9.Uluslar arası Arguvan Türkü Festivali gerçekleştirilecek. Festivale ilişkin hazırlıklar tamamlandı.
 
Cumartesi ve pazar günleri düzenlenecek olan 9. Uluslar arası Arguvan Türkü Festivali çerçevesinde, Cumartesi saat 19.00'dan itibaren konser programı başlayacak. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Pucaramanta Müzik Grubu, Avrupa'dan İmran Salkan ve Kalkan Orkestrası'nın festivale katılıp renk katacak. Festival çerçevesinde, " Nasıl bir Anayasa" konulu panel düzenlenecek. Şairlerin katılımı ile de şiir programı gerçekleştirilecek. Çocukların yaptığı Ebru Sanat Sergisi de açılacak. Akşamları ise konserler düzenlenecek.
 
Arguvan Belediyesi, Arguvan Eğitim ve Kültür Vakfı ile Arguvan köy derneklerinin organizesi ile düzenlenecek olan 9.Uluslar arası Arguvan Türkü Festivali'ne il ve yurt dışından birçok katılım olacak.
 
KATILACAK SANATÇILAR..
Ali Asker
Sevcan Orhan
Züleyha
Yudum
Töre Anadolu
Grup Munzur
Aynur Güneş
Hozan Fate
Ali Abbas Aslantürk
Ebru Kayhan
Hüseyin Aydın
Cemal Öztaş
Hüseyin Ekinci
Ercan Göksu
Mesut Salman
Hakan Çakmak
Pucaramanta (Kızılderili Grup)
İmran Salkan Ve Balkan Orkestrası
 
ŞAİRLER BULUŞMASI 
Halk Kültürünün Şiire Katkısı, Şairlerden Şiirler 
Arife Kalender, Ahmet Telli, Haydar Ergülen, Betül Tarıman
 
PANEL: Nasıl Bir Anayasa 
Yönetici: Birsen Çolak Kıratlı
Anayasa Profesörü İbrahim Özden Kaboğlu
Gazeteci Yazar Doçent Nuray Mert
Araştırmacı Yazar Turan Eser
 
İzmir Yenikapı Tiyatrosu Köylerde ve Merkezde oyunlar sergileyecek. 
Çocuklara Yönelik Tiyatro Atölyesi 
 
Ebru sanatının Arguvanlı Çocuklarda Yansıması
 
GEZİ
23-TEMMUZ- 2011 Çavuş Köyünde saat 8.30 da toplanma ve kahvaltı ardından Bozan Köyü ve Şah Sultan Dergahı Ziyaret. 
 
SUNUCU: Birsen Çolak Kıratlı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız